Протестиращи израелци блокираха камиони с помощи за Газа, като разхвърляха

...
Протестиращи израелци блокираха камиони с помощи за Газа, като разхвърляха
Коментари Харесай

Протестиращи израелци разпиляват пакети с храна, предназначени за Газа (ВИДЕО0

Протестиращи израелци блокираха камиони с помощи за Газа, като разхвърляха пакети с храна върху пътя . Това е следващата от серия сходни случки, станали, откакто Израел даде обещание да разреши гладко даване на филантропична помощ на обсадения анклав, съобщи Ройтерс.

Четирима протестиращи, в това число малолетен, бяха задържани на контролно-пропускателния пункт " Таркумия " , западно от Хеброн, в израелската част на окупирания от Израел Западен бряг, обявиха юристите, представляващи протестиращите.

 
Israeli right wing activists blocked aid trucks which were on their way to Gaza today at the Tarqumiya crossing in the West Bank
— Barak Ravid (@BarakRavid)
Видеоклипове, публикувани в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин стачкуващите хвърлят от камионите на земята транспортираните филантропични помощи , като наличието на отворените кашони се пръсва разпиляно по пътя.

Миналата седмица четирима души бяха задържани в южната част на Израел след сходен митинг на израелци, които се опълчват на филантропичните доставки в анклава, който е следен от ислямисткото придвижване " Хамас ".

Израелската полиция не отговори на запитването на Ройтерс за коментар.

Протестите бяха проведени в миг, когато Израел е подложен на забележителен интернационален напън да усили потока от помощи за Газа, където интернационалните организации предизвестяват за сериозна филантропична рецесия, застрашаваща популацията от над 2 милиона души.

Преди ден израелските управляващи оповестиха, че ще проработи нов пропускателен пункт в северната част на Газа, а краткотрайното пристанище , издигнато от Съединени американски щати, е покрай разкриване, показва Ройтерс. Тези ограничения имат за цел да улеснят снабдяването с филантропична помощ на палестинския анклав.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР