Победителят в тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия Немо обяви,

...
Победителят в тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия Немо обяви,
Коментари Харесай

Победителят на Евровизия Немо иска да има и трети пол

Победителят в тазгодишното издание на песенния конкурс " Евровизия " Немо разгласи, че Швейцария се нуждае от трети пол , заяви ДПА. Изпълнителят на песента The Code беше приветстван от стотина почитатели на летището в Цюрих.



Много от феновете на 24-годишния Немо развяваха небинарен фла г - жълта, бяла, лилава и черна хоризонтална линия.

Немо е небинарен и избира да бъде назоваван с местоименията they/them на британски.

Победата му в Малмьо е трета за Швейцария на " Евровизия ". Предишният път, когато страната завоюва песенната конкуренция, беше през 1988 година Тогава Швейцария беше представяна от Селин Дион. Триумфът на Немо подхрани дебата за регистрирането на трети пол в Швейцария. Аз съм изрично за признаването на трети пол, сподели Немо пред радио SRF. Според изпълнителя измененията би трябвало да стартират допустимо най-бързо.

Швейцарският министър на правораздаването и полицията Бийт Янс предложения Немо на среща за диалог по тематиката за правата на куиър общността.



Депутатът от дясната Швейцарска национална партия Барбара Щайнеман разгласи, че е срещу легализирането на трети пол. Според нея всеки швейцарски жител има съществени права и няма потребност от смяна в правната система " поради обособени хора ".

В прилежащата на Швейцария Германия е вероятен изборът на алтернатива за пол, друг от рождени я, отбелязва ДПА.

По думите на Немо песента The Code е роман за пътешестване в търсене на еднаквост. На сцената на " Евровизия " изпълнителят развя швейцарския народен байрак дружно с небинарното знаме.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР