Евровизия стана Балът на чудовищата. Това е общият дух на

...
Евровизия стана Балът на чудовищата. Това е общият дух на
Коментари Харесай

Мрежата: Евровизия стана Балът на чудовищата

Евровизия стана Балът на чудовищата. Това е общият дух на мненията, заляли обществените мрежи след финала на тазгодишното издание на състезанието.

Ето единствено дребна част от тях: „ Евровизия и евро-атлантическите ценности… ”, “Евровизия – Балът на чудовищата ”, “- Тате, тате, може ли да виждам Евровизия? – Не, сине! Пусни си порнхъб като всички останали естествени деца ”, “Надявам се повече да не видя името на България на Евровизия ”, “Това не е филм на ужасите, нито Аушвиц. Това е Евровизия 2024 ”, “Светът изтрещя. То не бяха брадати дами, то не бяха дяволи с рога, то не бяха татуирани вещици. Нормални хора няма. Някакви измислени безполови същества, които се чудят по какъв начин да се самоопределят ”.

Вероятно потребителите бяха предизвикани от чудатите визии и осъществявания на доста от участниците, разяснява „ 24 часа “.
24-годишният Немо Метлер от Швейцария завоюва състезанието с песента The Code.
В нея той разкрива какво е да осъзнаеш, че си небинарен (човек, който не се дефинира нито като мъж, нито като жена – бел. ред.). “Не се разпознавам като мъж или жена. Аз съм просто Немо ”, написа артистът в инстаграм. Предпочитал да се обръщат към него с неутралното местоимение “те ”.

Немо се появи на сцената в Малмьо, Швеция, с розова къса пола, шарена блуза и перли, залепени към очите му.

Много по-впечатляващи бяха испанската изпълнителка Mery Bas от дуото Nebulossa, която излезе с двама мъже по корсети, с прашки, мрежести чорапогащници, високи ботуши и очна линия.
 Испанската изпълнителка Mery Bas от дуото Nebulossa излезе на сцената с двама мъже по корсети и мрежести чорапогащници. Снимка: Българска телеграфна агенция
Финландският участник Windows95man пък сътвори илюзията, че е гол на сцената. По време на присъединяване си той излезе от огромно яйце единствено по тениска, шапка и бандаж с физически цвят, което заблуждаваше, че е гол. Към края на осъществяването си обу къси дънкови панталонки.
 Финландският участник Windows95man излезе на сцената съвсем гол. Снимка: БТАПредставителите на Ирландия Bambie Thug се появиха като дяволи.
Те бяха с нищожно облекло, рога и гръмък грим.
 Bambie Thug от Ирландия се появиха като дяволи.Снимка: Българска телеграфна агенция
Тази година за първи път в историята на Евровизия участник беше дисквалифициран по време на състезанието. Нидерландският реализатор Йост Клайн беше отсечен таман преди финала. Причината е случай със служителка на “Евровизия ”, който се проверява от шведската полиция. Жената е подала тъжба.
 Нидерландският реализатор Йост Клайн беше дисквалифициран от финала на Нидерландският реализатор Йост Клайн беше отсечен таман преди финала.Снимка: БТАВъпреки че България не участваше тази година в състезанието, в Малмьо имаше българска делегация от Мила Роберт, Тино, Лидия Ганева, която ни е представяла на “Детската Евровизия ” през 2016 година, и други
Немо от страната победителка прикани България да се завърне на “Евровизия ” следващата година. Същото обръщение на българските фенове изпрати и приключилият на 2-о място Baby Lasagna от Хърватия.
Още ли се чудите за какво не участваме в Евровизия‘ 24?!
Не се чудете повече, а се запитайте: Откъде да изкопаем такива гении по родни земи и нужно ли е?! Нямаме представители, които да дават отговор на условията, чисто и просто… и дай Боже в никакъв случай да не отговаряме на такива условия!, иронично написа потребителка във фейсбук.
 Победителките на “Евровизия ” Кончита Вурст (2014 г.), Карола Хагквист (1991 г.) и Шарлот Перели (1999 г.) извършват Waterloo на финала (от дясно на ляво).Снимка: Българска телеграфна агенция
 

А изказванията на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), че конкурсът е само за музика и не се занимава с политика, май се случи тъкмо противоположното.

Отстраненият Клайн да вземем за пример на конференцията след втория полуфинал
неведнъж покри лицето си с нидерландското знаме.
С това сподели, че не е склонен да бъде подложен до израелската певица Еден Голан.

Тя бе позволена макар апелите от хиляди музиканти по света да бъде изключена, тъй като Израел провеждал геноцид в Ивицата Газа. Неутралността на “Евровизия ” бе оспорена и от шведския артист Ерик Сааде. Той взе участие в откриващия номер на състезанието, носейки палестинска куфия към ръката си. Синдикатите в белгийска телевизия пък прекъснаха втория полуфинал, с цел да излъчат известие в поддръжка на палестинците.

Няколко часа преди финала норвежката водеща – певицата Алесандра Меле, се отдръпна. Обясни решението си в инстаграм, изтъквайки израелските дейности в Ивицата Газа.

На фона на всичко това състезанието бе белязан от напрежение и митинги поради присъединяване на Израел. Сред протестиращите бе и активистката за климата Грета Тунберг.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР