ST. ПОЛ, Минесота (АП) — Страстни поддръжници и противници на

...
ST. ПОЛ, Минесота (АП) — Страстни поддръжници и противници на
Коментари Харесай

Предложената поправка за равни права в Минесота привлича конкурентни тълпи в Капитолия за решаващи гласове

ST. ПОЛ, Минесота (АП) — Страстни поддръжници и съперници на широкообхватна корекция за равни права към конституцията на Минесота се стекоха в Капитолия на щата в понеделник преди решаващите гласувания, целящи да я включат в гласуването през 2026 година

Изменението би подсигурило някои от най-широките отбрани на нацията на абортите и правата на LGBTQ+, в случай че бъде утвърдено от двете камари тази сесия и по-късно от гласоподавателите след две години. Активисти срещу абортите и консервативни религиозни групи водят акции, с цел да го победят, само че демократите имат задоволително места, с цел да одобряват това, което е бил главен партиен приоритет.

Десетки облечени в зелено поддръжници на ERA, държащи табели с надпис „ АЗ СЪМ АН “ EQUALITY VOTER ” и “You Belong Here ” с дизайн на дъгово знаме пяха в хор отвън залата на Камарата преди сесията, която се очакваше да продължи през нощта. Противниците на ERA се събраха до тях, облечени в червени фланелки и държащи червени знаци „ STOP ERA “.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР