Ползите от слънчевите бани са отдавна известни. И понеже сме

...
Ползите от слънчевите бани са отдавна известни. И понеже сме
Коментари Харесай

Ползи от къпането със слънчева вода

Ползите от слънчевите бани са от дълго време известни. И тъй като сме в разгара на лятото, побързайте и вие да си извършите такива. 

Как ще ви оказват помощ ли? Ами четете...

1. Витамин D за вашите кости и зъби

Знаете ли, че всякога, когато почернете, костите ви стават по-силни? Въпреки, че слънцето в никакъв случай няма да доближи костите ви, UV лъчите спомагат за производството на витамин D в кожата. Не забравяйте, че този витамин е доста значим за минерализацията на костите, като предизвиква абсорбцията в червата на калций и фосфор и предотвратява загубата им в бъбреците.

2. Слънчевите бани усъвършенстват външния тип на кожата ви

Ако казусът ви е акнето, слънцето в умерени количества може да ви помогне. Половин час слънце дневно е задоволително, с цел да подобрите външния тип на кожата си. Ключът е да си извършите слънчева баня  заран или късно следобяд, когато няма заплаха от изгаряне и да не надвишавате 30 минути.

4. Балансира холестерола

Разтварят ли се мазнините на слънце? Е, макар че звучи необичайно, само че е по този начин, а хората които живеят в безоблачен климат имат по-малка периодичност на сърдечно-съдови болести.

Доказано е, че равнищата на холестерола са по-ниски през лятото, частично тъй като UV светлината е нужна за метаболизма на холестерола, а когато вършиме слънчеви бани намалявате равнището на холестерола и предотвратява прилепването му към артериите.

5. Витамин D намалява кръвното налягане

Слънцето предизвиква вазодилатация на повърхностни кръвоносни съдове и усилва кръвообращението в кожата, понижавайки стойностите на кръвното налягане.

Също по този начин усилва метаболизма и прочистването на тъканите. 

6. Слънчевите бани предотвратяват рака

Знаете ли, че има ракови болести, които се появяват по-често в страни с по-малко слънчеви часове? Средиземноморските страни имат по-ниска периодичност на рак на гърдата, рак на дебелото черво и така нататък по отношение на скандинавските страни.

Обяснението за тази естествена отбрана е още веднъж в защитния резултат на витамин D против тумори. Последните изследвания откриха, че слънчевата светлина оказва помощ да се защищити освен против рак на гърдата и дебелото черво, само че и против други тумори - на яйчници, пикочен мехур, матка, корем, лимфоми и простата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР