Венцислав Велев от 11 клас към математическа гимназия Баба Тонка

...
Венцислав Велев от 11 клас към математическа гимназия Баба Тонка
Коментари Харесай

Ученик от Русе спечели сребърен медал на международната олимпиада по философия

Венцислав Велев от 11 клас към математическа гимназия " Баба Тонка " в Русе завоюва сребърен орден на Международната олимпиада по философия , която се организира в Хелзинки. С по-добър резултат от него са единствено двама възпитаници - златните медалисти от Германия и Китай. В олимпиадата са взели участие над 110 възпитаници от 52 страни, оповестяват от МОН.

Сребърният ни медалист е изготвил есе върху мисълта на известния еврейски мъдрец от XII век Мойсей Маймунид от книгата му " Ръководство за озадачените ": " Понякога истината свети толкоз изтънчено, че я възприемаме ясна като ден. Материята и навикът обаче хвърлят покривало върху нашето усещане, връщайки ни назад в мрачевина, гъста колкото преди този момент... "

За олимпиадата тази година до присъединяване е бил класиран и единадесетокласникът Ивайло Христов от МГ " Д-р Петър Берон " във Варна.

С принос за триумфа са учителите на олимпийците Миглена Дамянова-Радойска от МГ " Баба Тонка " и Палмира Дачева от МГ " Д-р Петър Берон ", както и лекторите, взели участие в подготовката на националния тим.

От МОН напомнят, че към този момент трета година български възпитаници печелят медали от олимпиадата по философия , в която медалистите са сред 5 и 10 възпитаници от целия свят.
 Български възпитаници завоюваха 33 медала от олимпиада по математика, физика и информатика
Български възпитаници завоюваха 33 медала от олимпиада по математика, физика и информатика

20-ото издание на влиятелната интернационална Жаутиковска олимпиада се организира в Казахстан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР