Полша подписа със САЩ договор за доставка на американски реактивни

...
Полша подписа със САЩ договор за доставка на американски реактивни
Коментари Харесай

Полша подписа договор за доставка на американски реактивни системи за залпов огън

Полша подписа със Съединени американски щати контракт за доставка на американски реактивни системи за залпов огън - Хаймарс (HIMARS). Церемонията се състоя през днешния ден в наличието на полския президент Анджей Дуда и американския вицепрезидент Майк Пенс в Първа база на транспортната авиация във Варшава, съобщи ТАСС.

"Радвам се, че визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати стартира с такова значимо и алегорично събитие - подписването на съглашение, позволяващо на Полша да се снабди със система Хаймарс, модерна американска система, която ще ускори бойния капацитет на полската войска и нашата част на Европа - източния фланг на НАТО ", сподели Дуда.

"Вярвам, че ще купуваме нови въоръжения за модернизиране на армията ", съобщи той, като уточни, че има поради хеликоптери и самолети.

"Ние се стремим да разполагаме със модерни въоръжения ", сподели полският министър на защитата Мариуш Блашчак.

"Това оръжие (Хаймарс) ще подсигурява сигурност на Полша и ще послужи за това източният фланг да бъде предпазен ", съобщи той.

По-рано беше обявено, че Полша купува от Съединени американски щати 20 пускови установки дружно с муниции за 414 милиона $. Доставката ще бъде осъществена до 2023 година
Според Пенс сега в Полша има съвсем 5000 американски военнослужещи.

"Искам да благодаря на съвсем 5-те хиляди американски бойци, които служат тук, в Полша ", сподели той след церемонията по подписването на контракта.

Пенс изрази благодарност за съдействието и увеличението на бюджета за защита на Полша. "Ние постоянно ще сме с вас, с цел да пазиме свободата и демокрацията ", съобщи той.

Полският външен министър Яцек Чапутович сподели, че Полша има намерение да уголемява своите отбранителни благоприятни условия в тясно съдействие с НАТО. "Ние сме решени да повишим отбранителните си благоприятни условия ", съобщи Чапутович, който дружно с американския държавен секретар Майк Помпейо посети многонационалния батальон на НАТО в Полша.

Помпейо съобщи, че управлението на Русия се пробва да унищожи единството на НАТО. "Русия употребява своята позиция на международната сцена ", сподели той.

По думите му съветският президент "Владимир Путин се пробва да разбие нашия съюз ". "Някога се страхувахме от руско навлизане, в този момент нашите водачи още веднъж са съсредоточени върху експанзията на Русия ", съобщи Помпейо. Затова съгласно него Съединени американски щати се отнасят съществено към укрепването на източния фланг на НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР