Президентът Владимир Путин подписа указ за назначаването на Михаил Мишустин

...
Президентът Владимир Путин подписа указ за назначаването на Михаил Мишустин
Коментари Харесай

Путин подписа указ за назначаването на Мишустин за премиер

Президентът Владимир Путин подписа декрет за назначението на Михаил Мишустин за министър-председател, заяви пресслужбата на Кремъл.

„ Президентът В. В. Путин подписа Указ „ За ръководителя на държавното управление на Руската федерация “ в сходство с параграф „ а “ на член 83 от Конституцията назначи Михаил Владимирович Мишустин за ръководител на държавното управление ”, се споделя в документа.

В петък сутринта президентът внесе кандидатурата на Мишустин в Държавната дума за разглеждане. Долната камара на Народното събрание одобри на пленарно съвещание проекторезолюция за утвърждението на Мишустин за министър-председател и изпрати резолюцията на президента на страната.

Сега новият ръководител на кабинета би трябвало да показа на Путин оферти за структурата на федералните изпълнителни органи в границите на една седмица, а в границите на две седмици - претенденти за вицепремиери и федерални министри за утвърждение от Държавната Дума (с изключение на ръководителите на блок за сигурност и МВнР).

Долната камара на Народното събрание взема решения не по-късно от седмица. Както посочи ръководителят на ведомството Вячеслав Володин, в понеделник, 13 май, депутатите ще прегледат претендентите за постовете на вицепремиери, а във вторник, 14 май, за постовете на министри. Освен това всички назначения би трябвало да бъдат утвърдени от президента.

Ръководителите на Министерството на защитата, ФСБ, Министерство на вътрешните работи, Министерството на правораздаването, Министерството на изключителните обстановки и Министерство на външните работи на Русия се назначават от самия държавен глава след съвещания със Съвета на федерацията. Първият заместник-председател на интернационалната комисия на горната камара на Народното събрание Владимир Джабаров сподели, че консултациите по този въпрос ще стартират на 13 май.

Четири години премиерство на Мишустин

През януари 2020 година президентът освободи държавното управление на Дмитрий Медведев и номинира Михаил Мишустин, по това време началник на Федералната данъчна работа. За първи път в историята на Държавната Дума нито един народен представител не се разгласи срещу бъдещия министър председател: 383 бяха за, 41 се въздържаха.

Новият кабинет, образуван на 21 януари, съвсем незабавно се изправи пред сложни условия: стартира пандемията от ковид. Въпреки това държавното управление съумя да сътвори механизъм за поддръжка на бизнесмените и уязвимите групи от популацията, както и да откри здравно обслужване.

След началото на спецоперацията против Русия бяха въведени доста наказания, само че срив на стопанската система, обратно на упованията на западните политици, не се случи. Както Путин нееднократно е отбелязвал, държавното управление се оправи с това предизвикателство.

Според него, за разлика от тази на неприятелските страни, съветската стопанска система укрепва. Така от 2020 до 2022 година Брутният вътрешен продукт е повишен с 4,7 %, а през предходната година с над три %.

В началото на май ВЦИОМ организира изследване за отношението на руснаците към кабинета на Мишустин: 58% от респондентите оцениха позитивно работата на държавното управление под негово управление. Личният рейтинг на премиера е още по-висок - 60% утвърждение.

Глав Минобороны, ФСБ, МВД, Минюста, МЧС

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18527 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед30759Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед44145Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18297Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16716Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77996Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77053„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76785В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР