Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е затегнала

...
Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е затегнала
Коментари Харесай

Десетки задържани на протести на Деня на труда в Истанбул

Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е стегнала ограниченията за сигурност в града поради напрежение на Деня на труда, осведоми Агенция Франс Прес.

Традиционно на празника има конфликти сред полицията и протестиращи, само че през последните години управляващите не оставят нищо на случайността, вземайки спомагателни ограничения, в това число възбрана за достъп до основни зони за митинги.

Централният площад "Таксим " е напълно блокиран от полицията. Властите също не разрешиха достъпа до главната комерсиална улица в града - бул. "Истиклял ", който в предишното беше употребен за протестни маршове.

Според популяризирана информация съвсем всички магазини по улицата са затворени и търговците ще би трябвало да изчакат до вечерта, когато булевардът ще бъде отворен.

Протестиращи подцениха възбраната за демонстрации на "Таксим ", насочвайки се към площада, където бяха осъществени арести. Фотограф на Агенция Франс Прес оповестява, че арестуваните от полицията са били проснати на земята.

Анадолската организация осведоми, че полицията е арестувала 52-ма души. Те са откарани за разпит с рейсове.

Междувременно хиляди хора вземат участие на публично проведени събития за 1 май в Истанбул. Подобни събития се организират и в други елементи на страната, в това число Анкара и Измир.

Според Анадолската организация повече от 26 000 служители на реда са мобилизирани в Истанбул, в това число три хеликоптера, 85 водни оръдия и 67 бронирани коли.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР