Парламентът на Грузия прие законопроект за „чуждестранните агенти“. Президентът обеща

...
Парламентът на Грузия прие законопроект за „чуждестранните агенти“. Президентът обеща
Коментари Харесай

Парламентът на Грузия прие законопроекта за „чуждестранните агенти“

Парламентът на Грузия одобри законопроект за „ задграничните сътрудници “. Президентът даде обещание да го блокира. По време на третата, последна, пленарна сесия Народното събрание на Грузия утвърди законопроект „ За прозрачността на непознатото въздействие “. За да влезе в действие законът, той би трябвало да бъде подписан от президента Саломе Зурабишвили - тя обаче даде обещание да блокира документа, употребявайки правото на несъгласие.
Премиерът на Грузия Иракли Кобахидзе твърди, че противоречивият законопроект се поддържа от болшинството жители и „ сюжетът на Майдан е неосъществим в Грузия “, защото „ политическото малцинство няма ресурсите да смени властта “.
В същото време хиляди грузински жители стачкуват против законопроекта за „ непознатите сътрудници “ към този момент съвсем месец. Те упорстват за отдръпване на законопроекта, който считат за „ съветски “.
Според законопроекта за „ задграничните сътрудници “ организации, които получават повече от 20% от приходите си от чужбина, се смятат за „ осъществяващи ползите на непозната мощ “. Те би трябвало да се записват в обществената база данни на „ непознати организации “. Има разнообразни типове санкции за неспазване на закона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР