Бюлетината за избор на членове на Народното събрание ще е

...
Бюлетината за избор на членове на Народното събрание ще е
Коментари Харесай

ЦИК показа как ще изглеждат бюлетините за изборите на 9 юни ВИДЕО

Бюлетината за избор на членове на Народното събрание ще е в зелено и със зелена защитна лента на гърба, а тази за Екологичен потенциал - в синьо, със синя защита. Гласоподавателите, които ще упражнят своя избор на хартия, първо ще трябва да изберат номера на партията, която поддържат, а по-късно - проференцията. Това изясни представителят на ЦИК Росица Матева на брифинг във вторник.

Тя прикани гласоподавателите при машинен избор да са търпеливи и да изчакат разписката. Тя би трябвало да се сгъне, член на СИК да ѝ постави печат и по-късно гласоподавателят да я пусне в сътоветната урна.

Днес изтича срокът, в който гласуващите извън България могат да подадат заявление за практикуване право на избор в чужбина. До 13:30 часа са подадени 8 337 заявки за гласоподаване за Екологичен потенциал, а тези за български парламент са 34 069, сподели Матева.

Днес би трябвало да бъде оповестена и втората част от листата с непознатите жители, които са на наша територия и ще гласоподават тук.

До края на седмицата ЦИК чака да бъдат конкретизирани местата, за които към момента няма единодушие за откриване на изборни секции отвън българските дипломатически консулства, съобщи Нова.

За частичните локални избори до 18 май ЦИК приема документи за присъединяване на партии и обединения в този избор, който е плануван за 23 юни – 16 кметства.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР