Подобренията в AI вече правят ненужни ръчната намеса и непрекъснатия

...
Подобренията в AI вече правят ненужни ръчната намеса и непрекъснатия
Коментари Харесай

Видео-анализите стават голям бизнес през 2024 г.

Подобренията в AI към този момент вършат ненужни ръчната интервенция и непрекъснатия мониторинг от хора

Сигурността, самодейностите за интелигентни градове, успокояването на градския трафик се възползват от усъвършенстването на софтуера за разбори на видео-изображения (снимка: CC0 Public Domain)

Възходът на изкуствения разсъдък и машинното образование, подобренията в автоматизираното различаване на лица и обекти, все по-големият интерес към поведенческия разбор – това ще са част от факторите, които ще доведат до ускорено развиване на пазара на видео-анализи през 2024 година Глобалните ограничения за социална сигурност, енергийната успеваемост и развиването на регулаторните стандарти също ще окажат доста въздействие върху навлизането на технологията.

Пазарът на видео-анализи ще нарасне от 8,3 милиарда щатски $ през 2023 година до 22,6 милиарда щатски $ към 2028 година при междинен годишен ритъм на напредък от 22,3% през прогнозния интервал, пресмятат анализаторите от Markets and Markets.
Предимства на видео-анализите
Видео-анализът усъвършенства системите за наблюдаване и сигурност да вършат автоматизирано идентифициране на лицата и да уведомяват екипа по сигурността по отношение на странна или подозрителна активност. Технологията има благоприятни условия да открива в действително време проблеми със сигурността.
още по темата
Възможностите за различаване на закани в действително време, предлагани от видео-анализите, разрешават на бизнеса да реагира бързо на събития, свързани със отбраната: нахлувания, пробиви или съмнителна активност.

Видео-анализите оказват помощ и при ръководството на трафика – скъпо средство в градското обмисляне и превоза – посредством следене на трафика, „ забелязване “ на тапи и поправяне на времената на системите за пътна сигнализация. В резултат на това градските управляващи могат да се похвалят с по-малко тапи и нараснала успеваемост на трафика.

Търговците на дребно могат да научат повече за взаимоотношението на клиентите с продуктите, моделите на потребителския трафик и държанието на клиентите, като употребяват видео-анализи. Така може да се предложи по-добро преживяване на клиентите, което би трябвало да докара и до повече продажби – посредством усъвършенстване на оформлението на магазина, позициониране на артикули и използване на маркетингови способи на база детайлната информация.

В публични зони като летища, игрища и търговски обекти видео-анализът оказва помощ да се следи гъстотата на тълпите и равнищата на натоварване. Управлението на потока от тълпи и обезпечаването на съблюдаване на законите за сигурност са две значими приложения на тази информация.

В самодейностите за образован град видео-анализът играе основна роля, като подкрепя публичната сигурност, контрола на трафика, ръководството на отпадъците и цялостното градско обмисляне.
Технологии
Софтуерът за видео-анализи ще играе жизненоважна роля в системите за видеонаблюдение, показват анализаторите. В днешно време компании от всевъзможен тип и мащаб употребяват сходен програмен продукт, с цел да подсигуряват сигурността на своите чиновници и материалните си активи. Той разрешава на организациите да събират и проучват значими данни, като им оказва помощ да вземат осведомени решения въз основа на интелигентно оценените данни, предоставени от софтуера.

През последните месеци този тип стратегии реализираха революционно развиване. Софтуерът отстрани нуждата от ръчна интервенция и непрестанен мониторинг от хора. По време на изключителни обстановки видео-анализът може даже да дава сигнали в действително време. Заедно с това към този момент има и доста функционалности и благоприятни условия, предопределени да извличат скъпи заключения и информация от видео-данни в разнообразни промишлености, да вземем за пример сигурност, търговия на дребно, опазване на здравето и превоз.

На процедура софтуерът отстрани минусите на обичайните системи за видеонаблюдение, като предлага благоприятни условия, които са скъп инструмент за разкриване на аномалии и даже незаконни действия, осигурявайки оптимална оперативна успеваемост.
Сфери на приложение
От позиция на приложението на видео-анализите сигурността остава измежду водещите сфери на приложимост на технологията. Системите се употребяват за така наречен „ ръководство на проникването “, което се отнася до наблюдаване на външни зони и периметри за разкриване на произшествия с навлизане посредством разполагане на системи за различаване. Тези системи са от значително значение за възстановяване на инфраструктурата за сигурност на публични места и сериозната инфраструктура като летищни периметри, железопътни гари, мостове, рафинерии, химически фабрики, центрове за данни и други

Видео-анализът също по този начин разрешава да се проучват пробиви в сигурността в огромни области, като се дефинират цели в действително време. Камерите с панорамно наклоняване и мащабиране (PTZ) оказват помощ за следенето и преследването на открити извършители. Камерите, свързани с термични датчици, интегрирани с видео-анализи и PTZ датчици за следене разрешават откриването на неоторизирани лице с по-висока акуратност и в същото време с по-ниски разноски.
Региони в напредък
Когато става сума за географско систематизиране, още веднъж Азиатско-тихоокеанският район е този, който ще пораства с най-голям ритъм през прогнозния интервал.

Софтуерът за видео-анализи придобива забележителна известност в Азиатско-тихоокеанския район заради софтуерния прогрес, възходящите опасения за сигурността и все по-силния акцент върху самодейностите за така наречен интелигентни градове. Мегаполиси като Пекин и Шанхай към този момент са интегрирали видео-анализите в своите мрежи за наблюдаване на обществените места, ръководство на трафика и социална сигурност. Системите за различаване на лица се употребяват за гарантиране на сигурността на публични места.

В Индия технологията се употребява в транспортни центрове и градски зони за възстановяване на ограниченията за сигурност и усъвършенстване на трафика. Търсенето на интелигентни решения за наблюдаване се форсира заради бързата урбанизация, повишаването на популацията и все по-големите опасения за сигурността.

В разрастващите се интелигентни градове като Сингапур, Шанхай и Токио потреблението на видео-анализи стана решаващо за усъвършенствано ръководство на трафика, социална сигурност и дейно градско обмисляне. Наред с това и търговията на дребно в Япония и Китай също признава нуждата от видео-анализи, с цел да получи по-задълбочена информация за клиентите, да усъвършенства оформлението на магазините и да усъвършенства оперативната успеваемост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР