Почти единодушие цари сред социологическите агенции според данните от последните

...
Почти единодушие цари сред социологическите агенции според данните от последните
Коментари Харесай

Кой колко процента взема? Последните данни преди 2 април

Почти единогласие царува измежду социологическите организации съгласно данните от последните им преди парламентарните избори на 2 април изследвания на електоралните настройки.

Изравнени проценти за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Пет политически сили в Народното събрание. Още две с донякъде изгубени шансове да са там - " Левицата " и " Български напредък ". Отново ниска изборна интензивност.

По-добра готовност на електората на ГЕРБ, по-широки благоприятни условия при ПП-ДБ. Ниска подготвеност за гласоподаване на гласоподавателите в огромните обитаеми места, изключително в столицата. Много незнайни, които допускат, че картината в изборната нощ в неделя може да се окаже много по-различна от сегашната. Подобна спогодба направиха и от социологическите организации.

Ето и данните от последните проучвания преди изборите:

" Алфа рисърч "  Източник " Алфа рисърч " Проучването е направено сред 25 и 29 март, разгласява се на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства. Проведено е измежду 1113 пълнолетни жители от цялата страна. Използвана е сертифицирана двустепенна извадка, с квота по съществени социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица. " Галъп "  Източник " Галъп интернешънъл болкан " Резултатите са от проучване на " Галъп интернешънъл болкан " за Българското национално радио, показващо декларативните настройки към края на акцията. То е извършено сред 18 и 26 март 2023 година измежду 1004 души по метода " лице в лице " с таблети. Двустепенната гнездова извадка от проучването на " Галъп " е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души. " Екзакта "  Източник " Екзакта " Проучването е извършено в интервала от 21 до 26 март 2023 година Интервюирани са 1050 пълнолетни български жители в 71 обитаеми места на страната. Работено е със стратифицирана двустепенна извадка с квота по съществени социално-демографски признаци. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано “лице-в-лице ” изявление. Изследването е осъществено със средства на „ Екзакта Рисърч Груп ” като част от изследователската стратегия на организацията. " Маркет линкс "  Илюстрации " Маркет линкс " Проучването е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. Проведено е измежду 1014 лица над 18 година в страната в интервала 21-27 март по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета. " Тренд "  Източник " Тренд " Изследването е извършено сред 22 и 29 март 2023 година, измежду 1004 души с ефикасни изявленията с пълнолетни респонденти. Методът е директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблети. Направено е по поръчка на Nova Broadcasting Croup.Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР