По време на неотдавнашно продължително посещение в Съединените щати южнокорейският

...
По време на неотдавнашно продължително посещение в Съединените щати южнокорейският
Коментари Харесай

Властите са готови да субсидират до 50% от разходите на Tesla за изграждането на предприятие в Южна Корея

По време на неотдавнашно дълготрайно посещаване в Съединените щати южнокорейският президент Юн Сук-йол (Yoon Suk-yeol) получи опция да се срещне с Илон Мъск, на което разчиташе авансово. Идеята за създаване на цех на Tesla в Южна Корея беше разисквана по-рано, а в този момент управляващите в страната обясниха, че са подготвени да покрият до 50% от разноските за строителството със дотации, както и да дават данъчни облекчения.

Според изданието Business Korea, държавното управление на Южна Корея е готово да класифицира сходни вложения като вложения в напреднали технологии от стратегическо значение и това разрешава подобен план да бъде обилно субсидиран в сходство със съществуващата държавна стратегия. Фактът, че Tesla е задгранична компания, няма изключително значение в този подтекст. Tesla няма да е единствената задгранична компания, която южнокорейските управляващи ще се опитат да привлекат към развиването на съвременни технологии в страната и основаването на проучвателен центрове или предприятия.

Общинските управляващи на тези райони на Южна Корея, където ще бъдат издигнати съответните уреди, също ще вземат участие във финансирането на сходни планове. Сеул е подготвен да усили каузи на своите дотации с 10%, с цел да понижи тежестта върху локалните бюджети. Съществуващото законодателство, както се отбелязва в изказването на южнокорейските чиновници, разрешава да се класифицира хипотетичното дружество на Tesla като план, който да бъде финансиран по такава скица. Правителството на страната ще свика специфична комисия, която при кандидатстване, Tesla ще вземе решение по отношение на опцията и целесъобразността на субсидирането. Максималният дял на присъединяване на управляващите в такива планове доближава 50% от нужния размер на финансирането.

Илон Мъск, след срещата си с президента на Южна Корея, в отговор на апела за създаване на дружество в тази страна, сподели: „ Южна Корея е доста забавно място за създаване на дружество и един от най-хубавите претенденти. Ще обмисля да посетя Корея скоро. ”

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР