Над 250 учители от училищата на община Разлог уважиха поканата

...
Над 250 учители от училищата на община Разлог уважиха поканата
Коментари Харесай

Звездна вечер за учителите на община Разлог

Над 250 учители от учебните заведения на община Разлог почетоха поканата на кмета Красимир Герчев и участваха на формалния коктейл-прием по случай настъпващите светли празници на Първоучителите и 24 май.

В изисканата атмосфера на хотел „ Терме “ в село Баня учителите се почувстваха специфични, посрещнати с персонално написана картичка на признателност от кмета на общината, с наздравица от неговите заместници Гергана Костова, Христо Зайков и Славчо Фарфаров.

Старт на вечерта даде безконечният химн „ Върви, народе, възродени! “.

Приветствие към учителите направи кметът на община Разлог Красимир Герчев като напомни смисъла на делото на двамата братя Кирил и Методий и не пропусна да спомене първите радетели на просвещението в Разлог – Тодорица Попова, Райна Каназирева, Михаил Манзурски, братя Каназиреви...

“Жива е паметта на Разлог. – сподели още той в празничното си слово. - Помним и благославяме, само че и се покланяме пред подвига на всички вас, актуалните създатели на духовни богатства, скъпи наши учители, които вдигате националната свят и дух. Горд съм, че вие, учителите в община Разлог, се вписвате почтено в най-българския празник с високите достижения на учебните заведения, детските градини и вашите възпитаници. Бъдете благословени за труда, за всеотдайността, за любовта, за безконечната и непреходна обич към възродения ход на народа ни! Да ни е цветущ вовеки празника на първоучителите и 24 май! “ – сподели още Красимир Герчев и подвигна наздравица за всички учители на община Разлог.

Приятно сюрпризирани, с бурни овации, учителите посрещнаха специфичната изненада - трио „ Сопрано “ с превъзходната „ Наздравица “ на Джузепе Верди.

„ Толкова усмихнати и щастливи учители не съм виждал на никое място в България. “ - сподели специфичният посетител, общественият антрополог Харалан Александров и поздрави учителите с празниците.

Беше даден микрофонът на всички шефове на образователни заведения от община Разлог, които подвигнаха наздравица за сложния делник на учителите, за отговорността, за това, че учителят се оправя с всичко и го потвърждава всеки ден.

„ Ние сме моторът на образованието и по тази причина би трябвало да продължим дружно напред. “ - сподели Росица Тумбева, шефът на СУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви “ и благодари на кмета за прелестната концепция да се съберат.

Приемът, с превъзходното наличие на трио „ Сопрано “, които извършиха безконечните песни на Андреа Бочели, Бони М, италиански канцонети, с добре подбраната стратегия на диджея, се трансформира в голяма танцувална и пееща красива зала. И „ Моя страна, моя България “ пяха учителите с трио „ Сопрано “. И се хванаха на голямо, разложко хоро.

Вечерта се трансформира в посвещение и признателност към учителя на Разлог, който прави света по-красив. Защото няма по-висш приоритет от децата и бъдещето на община Разлог, от образованието: предучилищно и учебно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР