Магомед Рамазанов стигна до полуфиналите и е само на победа

...
Магомед Рамазанов стигна до полуфиналите и е само на победа
Коментари Харесай

Магомед е на победа от квота, Селишка в битка за бронза

Магомед Рамазанов стигна до полуфиналите и е единствено на победа от олимпийската квота на квалификационния шампионат в Истанбул.

Натурализираният у нас дагестанец реализира три триумфа с по 10:0 досега в категория до 86 кг.

На старта се наложи над латвиеца Иварс Самусонок, след това преодоля руснака с молдовски паспорт Георги Рубаев, а на четвъртфиналите прегази и италианеца Арън Канева.

Неговият брат обаче Рамазан Рамазанов завърши присъединяване си.

Още на старта при 74-килограмовите международният и европейски вицешампион отстъпи пред киргизстанеца Орозобок Токтомамбетов с 3:5. Съперникът му загуби в идващия кръг и българското присъединяване завърши.

От конкуренцията отпадна и Микяй Наим (65). Той реализира служебна победа на старта, само че по-късно отстъпи със 7:8 на представителя на домакините Ахмед Думан, който в идващия кръг също загуби.

При най-леките Георги Вангелов стартира с сложен – 7:7 против корееца Сунгвон Ким, а на осминафиналите бе надвит от индиеца Аман Аман – 4:10. Съперникът му, който е първенец на Азия и №1 в света до 23 година, стигна полуфиналите и при нов триумф, Вангелов ще продължи в репешажите за бронза.

В тежка категория до125 кг Георги Иванов, европейски първенец до 23 година, загуби от опитния маджарин Даниел Лигети, притежател на 5 медала от европейски  [1 Георги Вангелов3] шампионати, с 1:12. Но резервира шансове да продължи в репешажите, откакто съперникът му също стигна полуфиналите.

При 97-килограмовите Ахмед Батаев започва с триумф против японеца Араш Йошида с 4:3, на четвъртфиналите обаче отстъпи пред молдовеца Раду Лефтер – 7:8. И също е с шансове да продължи на репешажите.

При дамите Миглена Селишка реализира две победи в репешажите при 50-килограмовите – против французойката Жули Сабати с 6:2, след това и против виетнамката Ти Нгуен – 9:2.

Така за бронза по-късно Селишка ще излезе против украинката с азерски паспорт Мария Стадник, която се бори да отиде на пета олимпиада. Титулуваната й съперничка има 4 медала от олимпийски игри, две международни трофеи и 11 европейски.

А Мими Христова (68) ще има за съперничка канадката Линда Мораис, №1 в света от 2019-а. Двете ще се срещнат в борба за бронзовия орден. При триумф българката ще спори за олимпийската квота против победителката от дуела сред румънката Александра Анжел и чехкинята Анжела Ханжукова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР