САЩ заявиха днес, че са дълбоко обезпокоени от отстъплението от

...
САЩ заявиха днес, че са дълбоко обезпокоени от отстъплението от
Коментари Харесай

САЩ са дълбоко обезпокоени заради грузинския законопроект за чуждестранните агенти

Съединени американски щати обявиха през днешния ден, че са надълбоко обезпокоени от отстъплението от демокрацията в Грузия, която съгласно Вашингтон е пред избор: да избере приемането на закона „ за задграничните сътрудници “ или да поддържа евроатлантическите желания на народа си, заяви Ройтерс.

„ Дълбоко сме обезпокоени от отстъплението от демокрацията в Грузия. Грузинските депутати са пред значим избор – да поддържат евроатлантическите желания на грузинския народ или да одобряват закона „ за задграничните сътрудници “, който е в кремълски жанр и е опонира на демократичните полезности. Застанали сме паралелно с грузинския народ “, написа в обществената мрежа „ Екс “ съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Проектозаконът изисква организациите, които получават повече от 20% от средствата си от чужбина, да се записват като „ сътрудници на непознато въздействие “, само че приемането му провокира политическа рецесия в Грузия, където хиляди хора излязоха на улиците с искане той да бъде отдръпнат. Управляващата партия „ Грузинска фантазия “ съобщи, че законът ще ускори прозрачността и ще укрепи националния суверенитет на страната.

Основателят на партията Бидзина Иванишвили съобщи, че законът е нужен, с цел да бъде спрян Западът, който опитвал да употребява грузинците като „ пушечно месо “ в борба против Русия.

Съливан съобщи, че „ Грузинска фантазия “ се пробва преднамерено да се откъсне от Запада, макар че и тя, и грузинското публично мнение обичайно се афишират в поддръжка на присъединението на страната към Европейски Съюз и НАТО.

„ Скорошната изразителност на „ Грузинска фантазия “, препоръчаните законови промени и дейностите против стремежите на грузинския народ целят изолираност на грузинците от Съединени американски щати и Европа “, написа в „ Екс “ съветникът по национална сигурност на Белия дом.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР