По-рано от на представените на днешното Национално съвещание на партията

...
По-рано от на представените на днешното Национално съвещание на партията
Коментари Харесай

Денков за предложението на ГЕРБ: Добро начало на истински преговори

По-рано от на показаните на днешното Национално заседание на партията планове за съглашение за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България и за механизъм за взимане на решения, като приложение към съглашението.

Премиерът не разяснява в елементи документа, добавя Българска телеграфна агенция. Няма по какъв начин да разясня толкоз значим документ, без да съм го прочел, уточни Денков и прикани представителите на медиите за самообладание.

На въпрос за бъдещото систематизиране на министерствата в държавното управление след ротацията и опцията то да бъде " 50 на 50 ", Денков разяснява: " Звучи ми като нещо, което ще бъде част от договарянията ".

" Проведохме с госпожа Мария Габриел диалози, само че крайният резултат ще го видите, когато всичко е сложено на масата - по какъв начин продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма предпочитание да показва негова версия на нашата полемика, тъй като това единствено ще попречи да стигнем до положителен резултат ", сподели министър-председателят.

" За нас е основно да се дефинира по какъв начин ще продължат промените, тъй че да сме сигурни, че управническата стратегия и изборът на основните лица, които ще предопределят живота в България през идващите години, ще бъдат направени по безапелационен за обществото метод и ще бъдат сложени нови стандарти на ръководство - правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори. Това е основното ", добави министър председателят.

Николай Денков разяснява тематиката след днешната среща с водача на беларуската съпротива Светлана Тихановска, в която взе участие и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР