По проект пренареждането на жълтите павета се извършва в обхвата

...
По проект пренареждането на жълтите павета се извършва в обхвата
Коментари Харесай

Очаква се до края на седмицата движението по бул. Цар Освободител да бъде възстановено

По план пренареждането на жълтите павета се прави в обсега единствено на платната за интензивно придвижване на бул. " Цар Освободител " от бул. " Васил Левски " до ул. " 15-ти ноември "

" В момента се поставя новата маркировка, завършва работата по дейните ленти за придвижване на бул. " Цар Освободител ". Пренареждането на паважната настилка се прави по план в обсега единствено на платната за интензивно придвижване (очертани с хоризонтална маркировка) на бул. " Цар Освободител " от бул. " Васил Левски " до ул. " 15-ти ноември ". Очаква се до края на седмицата придвижването да бъде възобновено. " Това сподели при инспекция на обекта през днешния ден зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

" Кръстовището пред постройката на Българска академия на науките, което е отворено за придвижване, не е част от обсега на плана. Работи се по обособени сектори в зоната на кръстовището, по които има неравности, – посочи също инж. Джоргов. – Работата се прави по одобрената от НИНКН технология. Тя беше направена от експертна група от преподаватели от УАСГ и МГУ, инженери и строители. Паветата бяха авансово сортирани по мярка, защото са с друга величина. В пренареждането се употребяват налични павета от същия бул., както и такива, които са съхранявани на склад. "
По думите на инж. Джоргов белите линии са част от остаряла маркировка, която се почиства от строителя по допустимо най-щадящия метод.

Откакто са подредени преди повече от столетие жълтите павета са ремонтирани единствено отчасти, а през 60-те и 80-те години са употребявани разнообразни материали като битуми, катрани и смоли.

*Източник: Столична Община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР