ХОНКОНГ (AP) — Китайската компания за електронна търговия Alibaba Group

...
ХОНКОНГ (AP) — Китайската компания за електронна търговия Alibaba Group
Коментари Харесай

Печалбата на Alibaba през четвъртото тримесечие се срива поради капиталови инвестиции, котировките на борсата в Ню Йорк се сринаха

ХОНКОНГ (AP) — Китайската компания за електронна търговия Alibaba Group Holding регистрира във вторник по-голям от предстоящото спад на облагата за четвъртото тримесечие заради финансовите си вложения, което докара до рухване на цената на акциите му в Ню Йорк.

Нетният му приход за тримесечието, завършило през март, беше 3,3 милиарда юана (453 милиона долара), което е спад от 86% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и изчезнали оценки на анализатори. Alibaba сподели, че това се дължи основно на по-ниската пазарна стойност на нейните финансови вложения.

Приходите обаче надминаха прогнозите и се усилиха със 7% до 221,8 милиарда юана (30,73 милиарда долара), защото през последните месеци компанията пренасочи напъните си да развие бизнеса си с електронна търговия на фона на възходяща конкуренция от съперници като Pinduoduo и Douyin, както и забавяща се китайска стопанска система.

„ Резултатите от това тримесечие демонстрират, че нашите тактики работят и се връщаме към...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР