Anglo American разкри най-радикалните планове за прекрояване на 107-годишния производител

...
Anglo American разкри най-радикалните планове за прекрояване на 107-годишния производител
Коментари Харесай

Драстичният план на Anglo да отблъсне BHP

Anglo American разкри най-радикалните проекти за прекрояване на 107-годишния производител на мед, въглища и диаманти от десетилетия, до момента в който отблъсква договорка за £34 милиарда от водача в промишлеността BHP.

Съгласно новата си визия, групата FTSE 100 ще бъде рационализирана до три подразделения - мед, желязна руда и торове - премахвайки от дълго време притежавани мини, произвеждащи платинени метали, металургични въглища и никел, както и трофейна диамантена марка De Beers, посредством продажби и обособяване.

Anglo също би понижило фрапантно разноските за Woodsmith, нейния водещ план за 9 милиарда $ в Англия, който ще създава към момента необоснован тор, с цел да си завоюва време за създаване пазар за продукта и спестете пари за използване на фрапантната смяна.

Плановете на Anglo за раздробяване опълчват основния изпълнителен шеф на Южна Африка Дънкан Уанблад против най-големия миньор в света, BHP, с пазарна стойност от $148 милиарда Wanblad би трябвало да показва на акционерите, че него...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР