Русия трябва да плати за това, което унищожи, а САЩ

...
Русия трябва да плати за това, което унищожи, а САЩ
Коментари Харесай

Блинкън от Киев: Русия трябва да плати за това, което унищожи


Русия би трябвало да заплати за това, което унищожи , а Съединени американски щати имат намерение да конфискуват замразени съветски активи, с цел да създадат това, заяви Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от съветската работа на BBC.

Блинкън изнесе тирада в Киевския политехнически университет , по време на посещаване в столицата на Украйна.

Той напомни, че преди година в Хелзинки е изнесъл тирада, в която сподели че експанзията на Владимир Путин против Украйна е Той повдигна тематиката още веднъж в новата си тирада и похвали " стратегическия триумф " на Украйна.

Блинкън изброи такива триумфи като подписани  с гаранции за помощ на Украйна от дузина страни, задълбочаването на съдействието й с НАТО и откриването на корабен маршрут за експорт на зърно през черноморските пристанища. Всичко това, съгласно Блинкън, допуска, че Украйна в последна сметка ще завоюва , а последователите на известната теза, че времето е на страната на Путин, бъркат.

Но това, което притегли най-голямо внимание, бяха думите на Блинкън: " Има още една значима стъпка, която би трябвало да предприемем: да накараме Русия да заплати за възобновяване и реконструкцията на Украйна. Това, което Путин унищожи, Русия би трябвало да заплати за неговото възобновяване. Това се изисква от интернационалното право. И украинският народ заслужава това. Нашият Конгрес ни даде компетенции да изземваме съветски активи в Съединените щати и ние имаме намерение да ги използваме.

Правомощията се съдържат в един от законите, признати от Конгреса през април, дружно с най-новия
 Русия предизвести Европа против изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас
Русия предизвести Европа против изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Москва към този момент е изготвила законодателство за възмездие

Администрацията на Байдън не се съгласи незабавно с допустимостта за конфискуване на активите на Руската централна банка, замразени при започване на нашествието, макар обстоятелството, че единствено дребна част от тях се намират в Съединените щати. Повечето от замразените активи са в Европа и европейските страни към момента не са се съгласили с тяхната конфискация.

" Ние работим с нашите сътрудници от Г-7, с цел да подсигуряваме, че имобилизираните суверенни активи на Русия се употребяват за възобновяване на вредите, които Путин продължава да предизвиква. Г-7 може да извлече милиарди долари и да изпрати мощен сигнал на Путин, че времето не е на негова страна ", сподели Блинкън.
 Русия подготвена да отговори със същото, в случай че Западът конфискува замразените й активи
Русия подготвена да отговори със същото, в случай че Западът конфискува замразените й активи

Законът в Русия би трябвало да бъде изменен, с цел да разреши конфискации на активи в интерес на държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР