По-малко от 1% от албанските домове имат имуществени застраховки, катастрофичното

...
По-малко от 1% от албанските домове имат имуществени застраховки, катастрофичното
Коментари Харесай

Албания мисли как да увеличи катастрофичните застраховки

По-малко от 1% от албанските домове имат имуществени застраховки, катастрофичното покритие е незабележим %

Албания ще предприеме правна самодейност за обезпечаване на семействата и бизнеса от наводнения, заяви министър председателят на страната Еди Рама, представен от xinhuanet и xprimm. Съобщението идва в миг, когато Албания претърпя съществени наводнения през последните дни. Инициативата има за цел да обезпечи покритие на предприятия и семейства против вреди, нанесени от наводнения и да служи като механизъм, който би понижил забележителния фискален напън при бедствия.

Припомняме, поройни дъждове наводниха елементи на Албания преди седмица. Един човек почина, 18 къщи са били разрушени, а стотици хора са били евакуирани в централната и южната част на балканската страна. Стихията сковава пристанища, блокира полети, затвори учебни заведения, докара до спирания на електричеството за над 70 хиляди души. В Скопие Вардар излезе от коритото си.

По данни на Албанския орган за финансов контрол (AFSA), по-малко от 1% от албанските домове са застраховани, а още по-малко имат политика, включваща покритие от катастрофични опасности. От началото на годината до октомври са подписани 32 725 контракта за обезпечаване против пожар и естествени бедствия, като за съпоставяне за същия интервал на предходната година подписаните полици са били 35 891.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР