Площад България пред НДК От утре ще започне изграждането на

...
Площад България пред НДК От утре ще започне изграждането на
Коментари Харесай

От утре площадът пред НДК отново ще бъде в ремонт

Площад " България " пред НДК

От на следващия ден ще стартира построяването на строителната площадка за ремонта на площад " България " пред Националния замък на културата, оповестяват от пресцентъра на Столичната община. Изпълнител на ремонта е компанията " Джи Пи груп ", която завоюва публичната поръчка на стойност 5 млн. лв.., като половината от тях са за плануваните разноски по ремонтните действия. Останалите 2.5 млн. лева ще бъдат изплатени на строителната компания, в случай че в идващите три години е належащо повтаряне на ремонта.

Пространството, което ще бъде ремонтирано, е с повърхност 12.5 дка. Преди две години завърши обновяваването за над 12 млн. лв. на другата част от парка край НДК от 11.5 дка. То включваше замяна на осветителните тела, счупените гранитни плочи, растителността, ремонт на фонтана и замяна на и слагането на напоителна система. Тогава частта от площад " България " пред НДК не беше обект на поправки поради проблеми с хидроизолацията, които били причина за течове в подлеза.

Ремонтните действия, които ще стартират от на следващия ден, включват замяна на гранитните плочи, слагане на хидроизолация и дренажна система на зелените площи, бордюри, стъпала, създаване на нови парапети към фонтана и стълбищата към подлеза. Срокът за привършване на дейностите е до края на тази година, само че упованието на кмета на София Йорданка Фандъкова е реконструкцията да завърши до есента, пишат още от пресцентъра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР