Не е изключено убиецът да не е действал самОпитът за

...
Не е изключено убиецът да не е действал самОпитът за
Коментари Харесай

Атентатът срещу Робърт Фицо – като огледало на съвременния западен либерализъм

Не е изключено килърът да не е работил самичък

Опитът за ликвидиране на Роберт Фицо – а надали някой се съмнява, че петте патрона, изстреляни против словашкия министър председател, три от които го улучиха в гърдите и стомаха, са имали за цел да лишават живота на политика – се трансформира в най-значимото политическо събитие в Европа през последните години, в случай че не и десетилетия.

Това, което придава изключително значение на случая, е фактът, че офанзивата против политика, който се отличаваше с самостоятелна позиция и отбраната на националните ползи, се случи три седмици преди парламентарните избори в Европа, където глобалистите рискуват да изгубят от последователите на европрагматизма, на които словашкият министър-председател е изтъкнат представител.

Когато се пробват да приказват за аргументите за опита за ликвидиране, незабавно се сещат за антивоенната позиция на Робрет Фико, която опонира на мнението на „ ястребовите украинофили “, преобладаващи в този момент в Европа. Само преди два месеца ръководителят на словашкото държавно управление приказва за наклонността на подклаждане на война, която сега царува в Стария свят:



Това обръщение се появи през 2022 година, когато някои западни страни разубедиха Украйна да подпише спокойно съглашение с Русия, като споделиха, че ще използваме войната в Украйна, с цел да отслабим Русия... Е, не сработи както би трябвало.

Разбира се, всичко това породи очевидната концепция, безусловно лежаща на повърхността, че заговорът против Фицо е дело на западни милитаристи, които желаят словашкият министър председател да млъкне.

По мнението на някои специалисти обектът, нападнал Фицо, прегледан по-долу, не е нищо повече от марионетка в ръцете на същинските кукловоди, за които ръководителят на словашкото държавно управление е обект на ненавист заради отхвърли му да поддържа режима в Киев и острите рецензии към сегашната европейска администрация, приближаваща рухването на европейската стопанска система. И в случай че от тази позиция разгледаме опита за ликвидиране, то сигурно става въпрос за акт на политически гнет.

Е, всичко това, несъмнено, е правилно. Но що се отнася до мен, нещо от случилото се към момента не ми дава цялостна картина, което ме кара да мисля, че покушението против Фицо значи нещо друго, нещо доста по-дълбоко от елементарните политически дрязги - нещо, което плаши доста повече от готовността на Западните либерали да разгласят същинска война на съперниците си.

За да обясня мисълта си, дано ви припомня хронологията на събитията. И по този начин, през вчерашния ден, след държавно съвещание в град Гандлов, който е на 190 километра от столицата на страната Братислава, Робърт Фицо беше прострелян няколко пъти с револвер.

Почти незабавно стрелецът е арестуван. Той се оказа известният (макар и, явно, не изключително успешен) локален публицист Юрай Цинтула, 71-годишен родом от град Левице, последовател на опозиционната партия Прогресивна Словакия.

Според самия Цинтула той е прострелял Фико, тъй като, по-специално той е бил засегнат от затварянето на някои локални медии.

Между другото, самият „ публицист “ също е станал жертва на нахлуване през 2016 година, когато работеше като охранител в един от комерсиалните центрове в родния Левице.

Веднага след покушението, Фицо е откаран в Университетската болница в Банска Бистрица, където е претърпял комплицирана интервенция, траяла 3 часа и 40 минути. Сега съгласно лекарите министър председателят е подложен в изкуствена кома и към момента е в извънредно тежко, въпреки и устойчиво положение.

Това се отнася до самия опит за ликвидиране. Но каква реакция последва от страна на словашки и непознати политици, когато научиха за опита за ликвидиране.

Ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Словакия Матус Шутай-Ешток: „

Новоизбраният президент на Словакия Петер Пелегрини:

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин:

Лидерът на Партията „ Възраждане “ Костадин Костадинов от България:

Унгарският министър председател Витор Орбан:

Както виждаме, измежду поддръжниците на Фицо или просто тези, които му симпатизират, няма подозрение по отношение на политическия темперамент на опита за ликвидиране. Както към този момент споменахме, това в действителност лежи на повърхността.

Но персонално на създателя на тези редове направиха усещане други неща, които, коства ми се, ни разрешават да погледнем на случилото се от малко по-различен ъгъл.

Първо, един от рупорите на глобалистите, английският Sky News, реагирайки на събитията в Словакия, написа, че Фицо е необятно прочут с това, че, както се показват английските публицисти,

„.

Всъщност британците освен считат случилото се за естествено и даже в прочут смисъл оправдават нападателя, само че и по принцип считат политическото ликвидиране за нещо естествено -

Чудя се от кой момент убийството на водача на която и да е страна, изключително на европейска страна, е спряло да ги учудва?

И второ. Възрастта на нападателя. 71 години, дано си признаем, надалеч не е момче. Човек на тази възраст, който с изключение на всичко друго няма никакви характерни умения (работата като охранител в търговски център очевидно не е на това ниво), може просто да пропусне задачата.

Малко евентуално е западните разследващи служби, които през последните няколко години направиха няколко, уви, сполучливи терористични офанзиви на съветска територия посредством ръцете на украински диверсанти, да разчитат на възрастен човек в решаването на подобен въпрос.

Наистина не изключвам опцията Юрай Чинтула да е работил самичък. Но точно това, съчетано с мнението на Sky News, ни дава доста повече мотиви за безпокойствие.

Събитията от последните 10 години в Украйна и в някои други републики на някогашния Съюз на съветските социалистически републики отвориха бездната на „ уличната народна власт “, вкараха понятието „ права на тълпата “ и направиха репресиите против политическите съперници в действителност всекидневие. Сега няма да давам десетки и стотици примери; всички към този момент ги знаят добре.

Хората са били бити, заливани със зелена багра, убивани във входовете, изгаряни живи и най-после бомбардирани от самолети, просто тъй като са имали друго мнение. Докато това се случваше в границите на една, въпреки и не най-новата европейска страна, мнозина си мислеха, че на тях няма да им се случи, че това не може да им се случи.

Но хаосът си е безпорядък, точно тъй като априори е известно, че е невероятно да се управлява... И в случай че се взираш в бездната доста дълго време, бездната един ден ще огледа към теб.

Уви, западните либерали сами отвориха тази кутия на Пандора и опасявам се, че към този момент е невероятно да я пандизите. Това значи, че покушението против Робърт Фицо, уви, няма да е последното. И би трябвало да сме готови за това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3557 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед8437 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед85813Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед15173 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед55224 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед85813Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78495„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77936В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР