Планът се реализира с подкрепата на тайвански компанииТайвански компании помагат

...
Планът се реализира с подкрепата на тайвански компанииТайвански компании помагат
Коментари Харесай

Huawei създава „незабележима” мрежа от заводи за чипове в цял Китай

Планът се осъществя с поддръжката на тайвански компании

Тайвански компании оказват помощ на Huawei да построи голям брой фабрики за полупроводници със модерни технологии (снимка: Huawei)

Huawei отчасти заобикаля глобите на Съединени американски щати с поддръжката на тайвански компании. Технологичният колос построява „ незабележима ” мрежа от заводи за полупроводници в цялостен Китай, като разчита на сътрудници от острова.

Компании като L&K Eng., Cica-Huntek Chemical Technology, китайското поделение на United Integrated Services Co и други оказват помощ на Huawei, съгласно източници на Блумбърг. Изглежда, че TSMC – най-големият производител на чипове по контракт – не взе участие в това начинание.
още по темата
Помощта на тези компании е била жизненоважна за Huawei при създаване на най-модерните заводи за полупроводници в Тайван. Сега Huawei евентуално желае да направи същото в Китай. Блумбърг назовава това “невидима ” мрежа от заводи.

Какво ще се създава в тези фабрики и по какви софтуерни процеси към момента не е известно. Според някои източници, китайската SMIC в действителност не е усвоила 7-нм софтуерния развой за произвеждане на процесора Kirin 9000s в новия смарт телефон Mate 60 Pro, а единствено е подобрила 14-нм технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР