Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на

...
Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Няма по-хубаво чувство от това да играеш пред такава публика

Пламен Константинов засипа с похвали препълнените трибуни в Двореца на спорта при успеха с 3:1 над Украйна на европейското състезание по волейбол.

Треньорът ни беше сдържан в мненията за играта и не изпада в еуфория.

„ След първия гейм се успокоихме и организирахме играта си. Нещата се получиха тактически. Най-важното е да спечелиш мачовете против директни съперници. Трябва да сме по-обрани в мненията, тъй като на следващия ден имаме значим мач. Хърватия е доста сериозен тим, който е погрешно подценяван. Тимът е изненада за тези, които не знаят къде играят състезателите им. Имат двама, които направиха приказен сезон в Италия. Не можеш да избереш кой е по-силният им разпределител. Технични са. Няма да ни е елементарно ", разяснява Константинов.

Наставникът отличи и ролята на публиката

" Още преди шампионата споделих, че тимът би трябвало да привиква със залата. В един миг публиката стартира да оказва помощ, става по-различно. Надявам се това да се ускорява от ден на ден. Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред такива трибуни вкъщи. Заради тези хора в никакъв случай не съм казвал „ не " на националния тим, когато съм бил необходим ", добави той.

Бившият волейболен национал има вяра, че възпитаниците му натрупат значим за развиването им опит.

" В страната ни няма толкоз доста мотиви за позитивни страсти, по тази причина дано се зарадваме. Какво по-хубаво е да се съберат доста хора и да ликуват дружно? Сигурно упованията стават по-големи, има и напрежение. Но огромните състезатели са огромни, когато се оправят напрегнат. А когато са още зелени, имат потребност от такива мачове. Ако не можеш да повториш пред такава аудитория това, което правиш на тренировки, всичко се обезсмисля. Опитът, който нашите състезатели натрупат в този момент, ще се придвижи и в клубните им тимове ", добави той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР