Пламъците са обхванали близо 7 хектара според пожарната служба на

...
Пламъците са обхванали близо 7 хектара според пожарната служба на
Коментари Харесай

Огнеборците в Калифорния все още се борят с огромния горски пожар

Пламъците са обхванали близо 7 хектара съгласно пожарната работа на Калифорния (Cal Fire). От там също показват, че това е най-унищожителният пожар този сезон. Джон Хеги от службата добави, че протичащото е индикация за големите рискове, с които елементарните хора и огнеборците се сблъскват от две години насам в резултат на климатичните промени.

От няколко години насам западната част на Съединените щати е изправена пред огромни и бързо придвижващи се пожари, които Хеги назова „ мегапожари “.

„ Не може да имаме суша в продължение на 10 години в Калифорния и да чакаме нещата да са същите. Сега плащаме цената за тази 10-годишна суша “, сподели Хеги за Си Ен Ен.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние в региона Марипоса, където времето се чака да остане горещо през идващите няколко дни.

Пожарът, избухнал в петък, се разрасна през уикенда, като в понеделник заран едвам 10 % от него бяха овладени. Според публични лица, представени от локални медии, над шест хиляди души са били евакуирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР