Силите на Израел обстрелваха северната част на анклава в някои

...
Силите на Израел обстрелваха северната част на анклава в някои
Коментари Харесай

Израелските танкове пробиват все по-дълбоко в Рафах

Силите на Израел обстрелваха северната част на анклава в някои от най-ожесточените офанзиви от месеци насам.

 

Международните съдружници на Израел и групите за помощ неведнъж се обявяваха против наземно навлизане в Рафах, където са избягали доста палестинци и където съгласно Израел се укриват четири батальона на Хамас. Израел твърди, че би трябвало да унищожи останалите бойци.

Белият дом заяви, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан ще посети Израел и Саудитска Арабия този уикенд. Администрацията на Байдън отхвърли да разяснява отчет на Axios, съгласно който Израел се е съгласил да не уголемява доста интервенцията си в Рафах преди визитата на Съливан.

 

Американски чиновник, който отхвърли да бъде разпознат, съобщи, че Израел е заречен да не подхваща огромни стъпки в Рафах, без да уведоми Вашингтон.

 

Израелският представител контраадмирал Даниел Хагари заяви, че от началото на интервенцията преди седмица израелските сили са умъртвили към 100 бойци, разкрили са 10 тунела и доста оръжия в Рафах.

През последните дни се ускориха сраженията и на други места в Ивицата Газа, в това число в северната ѝ част, като израелските военни се върнаха в регионите, където твърдяха, че към този момент са ликвидирали Хамас. Сблъсъците на 14 май са били най-ожесточените от месеци насам, настояват поданици и източници на Хамас.

" Действаме уверено и в трите елементи на Ивицата Газа. Силите по въздух, сушата и морето нанасят едновременни удари по цели на терористите ", сподели Хагари, визирайки северната, централната и южната част на анклава.

Броят на починалите палестинци във войната към този момент надвиши 35 000 души, съгласно здравните управляващи в Газа, чиито данни не вършат разлика сред цивилни и бойци на Хамас. Те оповестиха, че през последните 24 часа са починали 82 палестинци, което е най-високият брой починали за един ден от доста седмици насам.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР