Пентагонът обмисля предложение на Боинг“ да започне да доставя на

...
Пентагонът обмисля предложение на Боинг“ да започне да доставя на
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля идея на Боинг за производството на ново и евтино ударно оръжие за Украйна

Пентагонът обмисля предложение на " Боинг “ да стартира да доставя на Украйна евтини дребни бомби с точно ориентиране, прикачени към ракетни мотори, с каквито Съединени американски щати разполагат в обилие, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Системата, препоръчана от " Боинг “, се назовава " бомба с дребен диаметър с наземно базиране “ (GLSDB). Такива бомби може да бъдат доставени най-рано напролет на идната година, сочи документ, до който Ройтерс е получил достъп.

Информацията е доказана и от три добре осведомени източника. Предложеното " Боинг “ оръжие е комбиниране сред бомбите с дребен диаметър GBU-39 и ракетни мотори М26, от които Съединени американски щати имат огромен ресурс. Една бомба GBU-39 коства към 40 000 $, тъй че производството на GLSDB няма да излезе скъпо.

Служител, отговарящ за закупуването на оръжия за американската войска, предходната седмица съобщи пред публицисти в Пентагона, че военните преглеждат и опцията за ускорение на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди. В момента те се създават единствено в държавни фабрики, само че е допустимо да бъдат издадени разрешителни за производството им и на частни компании.

Инвазията в Украйна увеличи търсенето на американски оръжия и муниции и съдружниците на Съединени американски щати в Източна Европа " вършат огромни поръчки “ на редица типове оръжия, защото доставят Украйна, добави цитираният от Ройтерс чиновник.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР