Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след

...
Пенсионерите ще получават COVID добавка от минимум 50 лева след
Коментари Харесай

Пенсионерите ще получават поне 50 лева COVID добавка след Нова година |

Пенсионерите ще получават Коронавирус добавка от най-малко 50 лв. след Нова година. Те ще взимат тези пари, до момента в който има изключителна конюнктура и ограничаващи ограничения. 

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по България он ер. Той изясни, че добавките не са част от пенсията, а краткотрайна мярка. С тях изкарахме доста пенсионери от беднотия, по тази причина ще ги продължим, добави министърът от Българска социалистическа партия. 

По думите му след преизчисляването от 25 декември и увеличение на минималната пенсия на 370 лв., хората няма да получават по-малко от 420 лв.. 

Министър Гьоков, който през вчерашния ден разгласи, че безвъзмездни детски градини, през днешния ден съобщи, че мярката за безвъзмездни детски градини и ясли може да влезе в действие още от 1 януари. 

Във връзка с втората година от майчинството Гьоков изясни: „ Преди последното нарастване беше 380 лв., а в този момент обезщетяването би трябвало да обезпечава приходи, съизмерими с това, върху което са се осигурявали. В момента е равна на минималната работна заплата - 650 лв.. Нашият блян е всяка година втората година от майчинството да бъде равно или от порядъка на минималната работна заплата “, сподели още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР