Първият дипломат на Китай предупреди в неделя, че всякакви стъпки

...
Първият дипломат на Китай предупреди в неделя, че всякакви стъпки
Коментари Харесай

Пореден сблъсък: Пекин заплаши Тайван със „сурово наказание“

Първият посланик на Китай предизвести в неделя, че всевъзможни стъпки към независимостта на Тайван ще бъдат " строго осъдени ", откакто самоуправляващият се остров се опълчи на предизвестията на Пекин и избра за президент претендента за суверенитет Лай Цинде.

„ Ако някой на остров Тайван мисли да търси самостоятелност, и се опита да раздели територията на Китай, сигурно ще бъде грубо осъден както от историята, по този начин и от закона “, сподели външният министър Ван И на взаимна конференция с египетския си сътрудник Самех Шукри в Кайро. „ Това е задънена улица. Без значение какви са резултатите от изборите, те не могат да трансформират главния факт, че има единствено един Китай и Тайван е част от него. Тайван в никакъв случай не е бил страна. Не е бил в предишното и сигурно няма да бъде в бъдещето ", акцентира той.

Ван И предизвести, че напъните в тази посока „ съществено заплашват благополучието на тайванските сънародници, съществено накърняват главните ползи на китайската нация и съществено заплашват мира и стабилността в региона на Тайванския проток “.

На президентските избори в събота гласоподавателите на острова отхвърлиха многократните апели на Пекин да не гласоподават за Лай, осигурявайки комфортна победа за човек, който ръководещата комунистическа партия в Китай вижда като рисков сепаратист. Пекин твърди, че Тайван е негова територия и в никакъв случай не се е отказал от мощ, с цел да го сложи под собствен надзор. В китайската столица са уверени, че успеха на Лай няма да промени " неизбежната наклонност за обединяване на Китай ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР