Първата рецепта за кекс може да бъде намерена в древен

...
Първата рецепта за кекс може да бъде намерена в древен
Коментари Харесай

Бърза рецепта за лесен домашен кекс

Първата рецепта за кекс може да бъде открита в античен Рим, когато нар, ядки и стафиди са били смесени в пюре от ечемик.

В началото на 16-ти век, когато захарта се трансформира в изобретение и се доставя от американските колонии за Европа, сладките произведения стават доста известни (плодовете резервират висока централизация на захар). Кексчетата се популяризират в цяла Европа, само че рецептите за приготвянето им са разнообразни в другите страни и зависят от локалните съставки. Предлагаме ви последната тествана и утвърдена от нас.

Необходими са ви следните артикули, с цел да си приготвите елементарен кекс:
✔️ яйца – 4 броя,
✔️ кисело мляко – 200 грама,
✔️ брашно – 2 чаени чаши,
✔️ захар – 1 чаена чаша,
✔️ олио – 1/2 чаена чаша,
✔️ ванилии – 1 брой,
✔️ какао – 1 супена лъжица,
✔️ сода за самун – 1 чаена лъжица,
✔️ бакпулвер – 2 чаени лъжици,
✔️ пудра захар – 2 супени лъжици.

Списъкът с предписания за кекс е дълъг и в него участват най-различни предписания за кекс, в които съчетанието на продуктите от време на време звучи малко необичайно. Рецептата за елементарен кекс е рецептата за оня кекс, за който не са нужни никакви специфични съставки и може да се извърши във всеки един миг, като с изключение на всичко друго се и изпича бързо.

Лесният кекс е в действителност доста елементарен, подобаващ за подготвяне от всеки новак готвач, даже и за тези, които в никакъв случай преди този момент не са приготвяли кекс или сладкиш. Лесният кекс е прочут освен на външен тип, а също и като усет, лесният кекс може да приготвите на бързо за закуска, или пък за десерт.

Първата стъпка от рецептата за елементарен кекс е подготовката на течната примес. Разбивате доста добре захарта с яйцата с миксер или тел за разтрошаване, по-късно добавяте киселото мляко, в което сте разбъркали содата и още веднъж разбърквате. Добавяте олиотои ванилията и още веднъж разбърквате.

Пресявате брашното дружно с бакпулвера и лека-полека, при непрестанно разтрошаване го добавяте към течната примес и разбивате до приемане на гладна примес. Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставате 1 кафена чаша от нея, в която добавяте какаото, с цел да я оцветите. Изсипете какаовата примес отмерено върху ваниловата.

Печете кекса в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 40 минути, като проверявате дали е изпечен като го бучнете с съчка за зъби – в случай че излезе суха лесният кекс е подготвен. След като изстине поръсвате кекса с пудра захар.

Рецептата за елементарен кекс е изпълнена!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР