Днес сме решили да ви представим една страхотна рецепта за

...
Днес сме решили да ви представим една страхотна рецепта за
Коментари Харесай

Сиропирани охлювчета с орехи

Днес сме решили да ви представим една страхотна рецепта за супер вкусни сиропирани охлювчета, които се подготвят и бързо, и елементарно. Необходими са ни следните артикули: едно пакетче суха квас от седем грама, една супена лъжица захар, едно яйце, една щипка сол, 100 и шейсет мл прясно краве мляко, едно пакетче ванилия, четиристотин и петдесет грама пшенично брашно, една чаена чаша смлени орехи; за сиропа: две чаени чаши захар, три чаени чаши вода, шейсет мл слънчогледово олио за намазване.

Начин на подготвяне: Затопляме прясното мляко толкоз, че да можем да държим пръста си вътре и слагаме в него цялото количество квас, захарта и малко брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне.
Активираната квас се изсипва в средата на брашното, прибавят се и всички останали съставки без орехите, след което се замесва приблизително меко тесто. Оставяме го да втаса на топло за към трийсет минути. След това размесваме втасалото тесто, разделяме го на две идентични елементи и разточваме и двете на тънки кори. Намазваме ги с олио и ги поръсваме с орехите, които авансово сме смлели. Навиваме и двете кори на руло и ги нарязваме с нож на филии, дебели към два сантиметра. Получените охлювчета нареждаме в тава за печене, намазана с олио, на разстояние едно от друго. Печем в загрята на 100 и осемдесет градуса фурна за към двадесет и пет минути, до момента в който станат златисти. Междувременно сваряваме сироп от вода и захар и го изчакваме да се охлади. Готовите сладки заливаме с получния сироп. Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР