Едва ли има някой от нас, който да не предпочита

...
Едва ли има някой от нас, който да не предпочита
Коментари Харесай

Цигански кекс – вкусен, пухкав и сочен

Едва ли има някой от нас, който да не избира домашно приготвената храна пред купешката. Не всякога обаче имаме задоволително време, което да отделим за приготвянето на всевъзможни вкусотии в кухнята. И въпреки всичко, има толкоз доста бързи предписания за най-различни неща – както за съществени ястия, по този начин и за неповторими десерти, с които да изненадаме фамилията и приятелите си. Днес сме решили да ви представим тъкмо един подобен супер апетитен, бухнал и апетитен кекс, прочут още като цигански кекс, който се подготвя доста елементарно и бързо, а и не са ни нужни нито доста съставки, нито доста велики кулинарни умения.

Така ще успеем да си спестим и време, и средства, а резултатът е в действителност страховит. Вижте какво ни е нужно и по какъв начин се подготвя и започвайте още в този момент, тъй като в действителност се топи в устата!

Необходими са ни следните артикули: осемдесет грама чисто краве масло, две яйца, 100 и седемдесет грама захар, една супена лъжица и половина натурално какао, 100 и седемдесет грама заквасена сметана, една чаена лъжичка сода за самун, 100 и петдесет грама брашно.

Начин на подготвяне: Разтапяме цялото количество масло и го оставяме встрани. След това в дълбока купа изсипваме захарта, прибавяме яйцата и разрушаваме с миксер. Щом получим гладка примес прибавяме какаото, заквасената сметана и разтопеното масло, което не би трябвало да бъде горещо, брашното и содата.

Разбъркваме всички съставки до момента в който получим хомогенна примес, след което я прехрърляме в авансово намазнена форма за кекс. Печем във фурна, загрята на 100 и деведесет градуса за към четирдесет и пет минути.

Когато нашия цигански кекс е подготвен, можем да го поръсим с пудра захар.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР