Парламентът удължи действието на бюджета за 2022 година. С гласовете

...
Парламентът удължи действието на бюджета за 2022 година. С гласовете
Коментари Харесай

С гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“: Удължиха действието на Бюджет 2022

Парламентът удължи действието на бюджета за 2022 година. С гласовете на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " беше признато на първо четене предлагането на служебния кабинет законът за бюджета за тази година да продължи да работи и през идната.

След намесата на служебният министър председател Гълъб Донев в дебатите на народните представители, разногласията по това дали да се удължава бюджетът или да се внесе нов продължиха с цялостна мощ, съобщи БГНЕС.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев сподели, че в опита си служебният кабинет да не внесе бюджет - тъй като по този начин било по-отговорно, страната ще натрупаме повече разноски, които служебното държавно управление даже не биха могли да предвиждат. " Най-големият проблем е, че като гласуваме този закон на първо четене, вие няма по какъв начин да го изтеглите от Народното събрание. Още не е късно, изтеглете този закон преди да е гласуван на първо четене и вкарайте същински бюджет ", акцентира той.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пък изиска декларацията на Политическа партия с искане за нов бюджет за следващата година да бъде включена в дневния ред на съвещанието.

Александър Иванов от ГЕРБ уточни, че Политическа партия са създали по този начин, че българите да обеднеят и подсети, че предходната година ГЕРБ са поискали да не се удължава бюджета, а да се внесе нов бюджет. " Излизате и четете морал на служебния кабинет, аз това не го разбирам ", сподели той.

Очаквайте детайлности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР