Парламентът реши окончателно данъчните дела да се гледат в административните

...
Парламентът реши окончателно данъчните дела да се гледат в административните
Коментари Харесай

Данъчните дела окончателно ще се гледат в цялата страна

Парламентът реши дефинитивно данъчните каузи да се гледат в административните съдилища в цялата страна. Сега жалбите против ревизионните актове на Национална агенция за приходите се преглеждат единствено в съдилищата в Coфия, Пловдив, Варна, Бургас и Beлиĸo Търново.

Това е част от огромните промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК). С съответния текст се променя Данъчноосигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Промените се одобряват на части и до момента в който правната комисия не беше свършила още законопроекта, в пленарната зала дефинитивно бяха признати първите текстове в него.

Актовете на Национална агенция за приходите към този момент ще се апелират по непрекъснат адрес/седалище към началото на данъчно-осигурителния надзор на адреса на акта.

До изменението се стигна откакто вносителите му, измежду които е ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) смениха мнението си няколко пъти. Първоначално те предложиха данъчните каузи да се гледат от съда по непрекъснат адрес/седалище на жалбоподателя все още на подаване на жалбата. След това при разглеждане на плана в правна комисия вносителите гласоподаваха срещу личното си предложение и отхвърлиха данъчните каузи да се гледат в цялата страна. Днес в пленарната зала Кирилов направи публицистично предложение на импортираното в началото, а точно - данъчните актове да се апелират по непрекъснат адрес/седалище към началото на данъчно-осигурителния надзор на адреса на акта. То беше подкрепено единомислещо от депутатите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР