Израелските сили навлязоха дълбоко в руините на северния край на

...
Израелските сили навлязоха дълбоко в руините на северния край на
Коментари Харесай

Израелските сили настъпват на север и юг в Газа

Израелските сили навлязоха надълбоко в руините на северния завършек на Газа, с цел да си възвърнат регион, в който твърдяха, че са победили " Хамас " преди месеци , оповестява " Ройтерс ".

Междувременно в противоположния завършек на анклава танкове и войски настъпиха през автомагистрала към Рафах.

Докато някои от най-интензивните боеве от седмици насам се водят както в северния, по този начин и в южния завършек на Газа, стотици хиляди палестинци още веднъж бягат в търсене на леговище, а филантропичните организации предизвестяват, че филантропичната рецесия може внезапно да се утежни.
 Съединени американски щати предизвестяват Израел за
Съединени американски щати предизвестяват Израел за " безпорядък и безредица " в линията Газа

Гласове за разсъдък се чуват и в израелската войска

Израел дефинира завръщането на силите си на север, откъдето изтегли по-голямата част от войските си преди пет месеца, като част от стадия на " пречистване " за попречване на завръщането на бойци и уточни, че сходни интервенции постоянно са били част от проекта му. Палестинците настояват, че нуждата от продължаването на сраженията измежду разрушенията от предходни борби е доказателство, че военните цели на Израел са непостижими.

В Джабалия - най-големият от осемте лагера в Газа, издигнат преди 75 години за палестински бежанци от настоящ Израел - танкове се насочиха към сърцето на региона. Жителите описаха, че танкови снаряди са поразили центъра на лагера и въздушните удари са унищожили няколко къщи.

Израелските войски желаят да унищожават групировката " Хамас ", която разгласи, че се е заела с унищожаването на Израел. Тя нахлу в Израел на 7 октомври, умъртви 1200 души и взе повече от 250 заложници.

Броят на палестинските жертви във войната към този момент надвиши 35 000 души.
 Съединени американски щати може да спрат още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах
Съединени американски щати може да спрат още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън изиска благонадежден проект за отбрана на цивилните

Здарвните управляващи в Газа обаче се притесняват, че под руините има още доста тела. Боевете опустошиха крайбрежния анклав и го тласнаха към тежка филантропична рецесия. Днес Министерството на здравеопазването в Газа предизвести, че здравната система е пред колапс заради дефицит на гориво за зареждане на генератори и коли за спешна помощ.

Палестинските здравни чиновници оповестиха, че до момента са разкрили 20 тела на палестинци, убити при снощните въздушни удари против Джабалия. Десетки пък са били ранени.
 Израел ще се бие и с голи ръце, закани се Нетаняху
Израел ще се бие и с голи ръце, закани се Нетаняху

Като отговор на предизвестието на Байдън, че ще спре доставките на оръжие

В противоположния завършек на Газа - в Рафах, против границата с Египет - Израел ожесточи въздушните и наземните офанзиви в източните региони на града. При нападението починаха хора в бразилския квартал.

Миналата седмица Израел подреди на жителите да изоставен източната част на града, а през последните дни разшири тази заповед до централните региони. Това принуди стотици хиляди хора, множеството от които към този момент са разселени, да бягат в търсене на ново леговище.

Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци на Организация на обединените нации (UNRWA) в Газа пресметна, че към 360 000 души са напуснали южния град , откогато израелската войска даде първата си заповед за евакуация преди седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР