Парламентът има три основни функции – законодателна, контрол върху изпълнителната

...
Парламентът има три основни функции – законодателна, контрол върху изпълнителната
Коментари Харесай

БСП: Емил Христов държа хората с увреждания като наказани отвън, изми си ръцете като Пилат Понтийски

Парламентът има три съществени функционалности – законодателна, надзор върху изпълнителната власт и информационен конгрес. Чрез последната функционалност директно се влияе върху образуването на общественето мнение и върху престижа на всеки един депутат. Коя от тези функционалности беше изпълнена, когато господин Емил Христов не позволи хора с увреждания, а ги държа като осъдени пред входа, след което като Пилат Понтийски си изми ръцете с началника на защитата, сподели от парламентарната естрада депутатът от ПГ на "БСП за България " Филип Попов, който показа настояването на на левицата за предварително освобождение от поста на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Предлагаме предварително освобождение заради редовно несъблюдение на отговорностите му, добави Попов.

Деянието на господин Емил Христов уронва тежко престижа на Народното събрание и подкопава престижа в него. Отново в Народното събрание Христов той съобщи, че не е знаел за недопускането на жителите и е разговарял с защитата. Твърденията му не дават отговор на обективната истина, акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Каква опасност бяха тези жители за народните представители? Надписът "Системата убива " не е опасност, а е една тежка истина, съобщи социалистът.

От Българска социалистическа партия упрекнаха Христов още, че в качеството си на зам.-председател на Народното събрание не е подхванал никакви дейности по отношение на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, който съгласно "червените " в прочетена от парламентарната естрада декларация е отправил неприемливи квалификации и обиди по отношение на представител на левицата.

Филип Попов посочи, че настояването за оставка на Емил Христов е подписано от всичките 80 народни представители от ПГ на Българска социалистическа партия за България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР