Пандемията не е приключила. Това го казва и СЗО, това

...
Пандемията не е приключила. Това го казва и СЗО, това
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Пандемията не е свършила, позволихме да сме в челната тройка по смъртност

Пандемията не е завършила. Това го споделя и СЗО, това го демонстрират и обстоятелствата. Броят на случаите в редица страни по света се усилва. От хилядолетия живеем дружно с вируси, явно от време на време има земетресения, когато се появи някой нов. Ковид-19 не е последната пандемия, сигурно. Това сподели за Bulgaria ON AIR вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

" Първите вести, които доближиха до нас през януари 2020 година, ми подсказаха, че този вирус е друг от предходните два, защото той съумя да инфектира доста повече хора и да аргументи доста повече смъртни случаи спрямо предходните ", сподели проф. Радостина Александрова.

" Пандемията не е свършила. Много е рано е да обявим победа над вируса. Има изявления, че Омикрон фактически визира най-вече горните дихателни пътища, само че освен. Понякога е мъчно да се каже до каква степен тъкмо е отслабнала клиничната картина на вируса ", сподели проф. Александрова.

" Омикрон не е толкоз безопасен. Виждаме, че в други страни броят на случаите се усилва, само че този на хоспитализациите, на смъртните случаи не нараства по този начин стръмно. Навсякъде бихме могли да чакаме повишение на случаите, тогава когато вирусът попадне в среда, в която хората нямат задоволителен имунитет против него. Увеличаването на броя на случаите, почнало през втората половина на февруари, може да се изясни с 3 аргументи. Това са разновидността ВА.2., отпадането на ограниченията и избледняването на имунитета ", разяснява проф. Радостина Александрова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР