Пакистан нанесе удари на територията на Иран, предаде агенция Франс

...
Пакистан нанесе удари на територията на Иран, предаде агенция Франс
Коментари Харесай

В отговор: Пакистан нанесе удари на територията на Иран, седем загинали

Пакистан нанесе удари на територията на Иран, съобщи организация Франс прес, като се базира на неназован чиновник на пакистанското разузнаване, представена от Ройтерс.

" Мога единствено да потвърдя, че нанесохме удари по антипакистански въоръжени групировки, които се намират в Иран ", сподели източникът и добави, че скоро пакистанските управляващи ще създадат публично изказване.

Иранските управляващи оповестиха за седем починали при въздушните удари, нанесени в страната тази нощ от пакистанските въоръжени сили, съобщи Франс прес.

Високопоставен представител на пакистанското разузнаване удостовери новината и пред Ройтерс, като посочи, че цел на ударите са били белуджки радикали, намиращи се в Иран.

Същевременно иранската държавна информационна организация ИРНА заяви, че са отекнали няколко гърмежа в югоизточната провинция на Иран Систан и Белуджистан.

Пакистанското външно министерство показва, че интервенцията е била " мощно координирана ".

" Тази заран Пакистан предприе поредност мощно координирани и целенасочени високоточни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан ", се споделя в известието и се добавя, че при интервенцията " са премахнати няколко терористи ".

Припомняме, че Иран нападна цели в Пакистан, за които твърди, че са бази на радикалната формация " Джаиш ал Адъл ". Това бе обявено на 16 януари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР