Китай бързо оспорва монопола на Съединените щати в Космоса, тъй

...
Китай бързо оспорва монопола на Съединените щати в Космоса, тъй
Коментари Харесай

Китайските военни сателити наблюдават всяка стъпка на САЩ

Китай бързо оспорва монопола на Съединените щати в Космоса, защото новите спътници за отдалечено наблюдаване разрешават на Пекин да следи американските военни обекти в международен мащаб.

(Във видеото може да научите повече за: Китай изстреля нов метеорологичен сателит)

" НОАК бързо напредна в Космоса по метод, който малко хора могат да оценят " , съобщи генерал-майор Грегъри Джей Ганън, заместник-началник на галактическите сили по разузнаването, в Института за аерокосмически проучвания " Мичъл " на 2 май.

China's military satellites are watching America's every move
— Newsweek (@Newsweek)
Космическите сили, основани от някогашния президент Доналд Тръмп, са изправени пред провокациите, подбудени от бързо изменящите се галактически качества на Китай.

Космосът се трансформира в оспорвана област, неразделна част от актуалните военни интервенции, защото страните се пробват да наблюдават военните си средства от Космоса. Военните стратези считат, че спътниците и галактическите оръжия могат да бъдат употребявани за първи изстрел в бъдещи спорове. Спътниците могат да се употребяват за заглушаване на сигналите на съперника по време на ескалация на военното напрежение.

През 2015 година Китай сътвори своя версия на Космическите сили, които бяха сложени в йерархията на Силите за стратегическа поддръжка на Народноосвободителната войска (SSF). Миналия месец китайският президент Си Дзинпин разпусна SSF и бяха основани нови сили, наречени Сили за осведомителна поддръжка, които да обединят съществуващите пълномощия на SSF с тях.

През последните две години Китай е добавил над 400 спътника, от които повече от половината имат опция да наблюдават обекти на Земята, съобщи Ганьон в института " Мичъл ".

" Сега те - по метод, за който не ни е комфортно да приказваме в Америка - ще се намират в бързо разширяваща се зона за потребление на оръжия " , добави Ганьон.

's launch into geostationary orbit raises concerns over its military surveillance capabilities, highlighting its growing strategic presence in space.

(By The Economist)
— Mint (@livemint)
Ганьон изясни, че Китай към този момент може да наблюдава американски военни средства, даже когато те са мобилни, като по този метод оспорва монопола на Съединени американски щати в насочването на далечни дистанции. Данните, събрани от китайските спътници, могат да обезпечат тъкмо местонахождение на военни кораби в придвижване в морето, което улеснява последващото им ориентиране по време на спор.

" Малко страни имат това преимущество ", споделя Ганьон.

От Newsweek прецизират, че са потърсили за коментар по имейл китайското външно министерство, галактическите сили на Съединени американски щати и Държавния департамент на Съединени американски щати.

Това не е първият случай, в който почитан чиновник на галактическите сили на Съединени американски щати предизвестява за възходящия галактически капацитет на Китай.

Генерал Брадли Салцман, шеф на галактическите интервенции в Космическите сили на Съединени американски щати, неотдавна сигнализира за експоненциалното повишаване на опциите на Китай за сателитно наблюдаване.

" КНР разполага с повече от 470 (разузнавателни, наблюдателни и разузнавателни) спътника, които зареждат солидна мрежа от датчици и стрелци " , съобщи Салцман през март на Форума за сигурност на галактическата сила на Института Мичъл, съгласно списание Air & Space Forces Magazine.

Бързото понижаване на разноските за изстрелване на спътници провокира и гражданска война в частните китайски сателитни компании, които изстрелват нови спътници. Китайските компании към този момент могат да споделят съвсем точни сателитни изображения на американски военни обекти на сушата и в морето.

През 2023 година китайските компании са изстреляли 120 търговски спътника , които съставляват 54% от всички спътници, изпратени в орбита през предходната година, съгласно китайската държавна осведомителна организация Синхуа.

Mino Space, основана в Пекин сателитна компания, неотдавна разгласява фотоси на военноморската база на Съединени американски щати в Норфолк, снимани с нейния спътник Taijing 4-03. Mino Space се трансформира във водещ китайски снабдител на сателитни изображения, който понякога показва своите сателитни благоприятни условия, като разгласява най-новите визуализации на американски военни бази и обекти.

Mizar Vision, китайски снабдител на сателитни изображения, стартирал през 2021 година, през последните седмици всекидневно споделя сателитни изображения на военни активи, участващи в взаимното обучение на Съединени американски щати и Филипините " Баликатан ", в китайската обществена медийна платформа Weibo, сходна на X.

Mizar следи от близко придвижването на самолетоносача USS Theodore Roosevelt, който сега е ситуиран в Южнокитайско море за взаимни учения с Филипините. Той също по този начин споделя изображения на военна активност към Тайван и Япония през последните седмици.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР