Отвара и затваря вратите на колата, пуска и спира двигателя...Редица

...
Отвара и затваря вратите на колата, пуска и спира двигателя...Редица
Коментари Харесай

Гласов помощник Alexa управлява Nissan

Отвара и затваря вратите на колата, пуска и стопира мотора...

Редица модели на Nissan към този момент разрешават ръководство с гласови команди

Новите коли на Nissan се снабдиха с поддръжка на гласов помощник Amazon Alexa, благодарение на който водачите ще могат да ръководят някои функционалности на своите коли.

Така да вземем за пример, Alexa ще разреши на притежателите на Nissan до заключват и отключват отдалечено вратите, да пускат и стопират мотора, да включват и изключват осветлението и да подават сигнали.

За да употребяват гласовото ръководство, потребителите първо би трябвало да помолят Alexa да се свърже с автомобила – с командата “Alexa, Connect to my Altima with NissanConnect Services”, след което могат да издават разнообразни команди, да вземем за пример “Alexa, Tell NissanConnect Services to start my Altima”.

Към момента Alexa разрешава отчасти ръководство на моделите Nissan Altima (2016-17), Nissan Maxima (2016-17), Nissan Murano (2017), Nissan Pathfinder (2017-18), Nissan Rogue (2016, 2017), Nissan Rogue Sport (2017), Nissan Sentra (2016-17), Nissan TITAN (2017), Nissan TITAN XD (2016-17), Nissan GT-R (2017) и Nissan Armada (2018), прецизират от японската компания.
още по тематиката
Следващата година колите BMW също ще се снабдят с поддръжка на Alexa. В допълнение към нормалните функционалности, гласовият асистент ще може да ръководи и възпроизвеждането на музика, да звъни, изпраща известия, задава направления и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР