Отговорът на Израел на безпрецедентната многостранна атака от Ивицата Газа

...
Отговорът на Израел на безпрецедентната многостранна атака от Ивицата Газа
Коментари Харесай

След атаката на Хамас! Нетаняху обеща отговор, който ще промени Близкия Изток“

Отговорът на Израел на невижданата многостранна офанзива от Ивицата Газа ще " промени Близкия Изток “. Това увери министър председателят на еврейската страна Бенямин Нетаняху, предава Reuters.

Той беседва с кметове на градове по южната граница, наранени от изненадващото нахлуване, почнало в събота, се споделя в изказване от кабинета му.

 

Агенцията акцентира, че не се привеждат никакви други детайлности за това какви дейности ще подхващат израелските управляващи в отговор на дейностите на ХАМАС.

 

По-рано в изявление за CNN някогашният министър-председател на Израел и сегашен водач на опозицията Яир Лапид акцентира, че " не е изключено “ да се стигне до навлизане в Ивицата Газа.

 

Същевременно обаче Лапид означи, че би трябвало да се мисли за ориста на десетките заложници, които бяха отведени на територията на анклава.

" От една страна всичко е на масата, нищо не е изключено, в това число навлизане. От друга страна, имаме хора там и се тревожим до болежка за тях “, съобщи Лапид в изявление за публицист на малкия екран.

 

Не е ясно какъв брой души са били отвлечени. Израелските управляващи оповестиха за " десетки “ арестувани в Ивицата Газа, до момента в който ХАМАС твърди, че държи повече от 100 души в плен. Групировката " Ислямски джихад “ също разгласи, че е взела 30 души за заложници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР