Отделът по сигурност на Уимбълдън е в пълна бойна готовност“

...
Отделът по сигурност на Уимбълдън е в пълна бойна готовност“
Коментари Харесай

Уимбълдън се страхува от руски хакерски атаки по време на турнира


Отделът по сигурност на Уимбълдън е в „ цялостна бойна подготвеност “ поради закани от кибер офанзиви, целящи да обиден компютърните системи на шампионата по време на тазгодишното издание. Заплахата е обвързвана със възбраната за присъединяване на състезатели от Русия и Беларус.

Организаторите имат опасения, че е допустимо да бъдат обект на нараснал брой офанзиви от съветски хакери. Притесненията са, че те биха пробвали да объркат системата за отчитане на резултатите по време на мачовете, с което да нанесат вреди по репутацията на най-известния тенис шампионат.

Според IBM, компанията, която се грижи за киберсигурността и ръководи компютърните системи на Уимбълдън, всяка година се блокират десетки милиони опити за навлизане в базата данни. От IBM са уверени, че ще се оправят с заплахата и тази година и ще защитят системата, която се употребява за резултати и статистика от дуелите.

През последните години доста спортни организации бяха обект на кибер офанзиви в резултат на изключване на съветски спортисти от техните съревнования, било то поради допинг или поради нашествието в Украйна, както е в този случай.

Уимбълдън е единственият огромен тенис шампионат, който взе решение да забрани присъединяване на състезатели от Русия и Беларус. От ATP и WTA дефинираха това решение като „ дискриминационно “ и в отговор оповестиха, че няма да дават точки за международната класация.

Това докара до спекулации, че Уимбълдън може да понижи доста наградния си фонд, само че действителността се оказа доста по-различна – от Ол Ингланд Клъб оповестиха рекорден награден фонд. Към момента нито едно от огромните имена не е отдръпнало поръчката си за присъединяване в Лондон.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР