Отборите на Милан и Болоня завършиха 2:2 в драматичен двубой

...
Отборите на Милан и Болоня завършиха 2:2 в драматичен двубой
Коментари Харесай

Милан пропусна две дузпи и се размина с успеха срещу Болоня

Отборите на Милан и Болоня приключиха 2:2 в трагичен дуел от 22-ия кръг на Серия " А ", който се изигра на " Сан Сиро ".

Срещата сред двата отбора ще се запомни с общо трите отсъдени дузпи в него, две от които бяха пропилени от състава на " росонерите ", което в последна сметка им коства и трите точки.

Преди да се стигне до тези моменти обаче Джошуа Зиркзее бе извел гостите напред в резултата в 29-ата минута, разписвайки се след дълго безредие в наказателното поле на Милан.

Скоро по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа, защото съдията Давиде Маса видя рискова игра против Симон Кяер. Решението му да уточни бялата точка предстоящо не се понрави на наставника на " Рособли " Тиаго Мота, който за реакцията си даже бе изпъден с пряк червен картон.



В последна сметка с отговорността да извърши наказателния удар се нагърби Оливие Жиру, чийто изстрел бе отразен от стража Лукаш Скорупски, само че няколко минути по-късно тази неточност бе поправена от Рубен Лофтъс-Чийк, който от границата на вратарското поле беше прецизен за 1:1.

След почивката " росонерите " получиха право да изпълнят втора дузпа - този път за нарушаване против Рафаел Леао. И при втория опит от бялата точка обаче домакините не сполучиха, като в тази ситуация виновникът беше Тео Ернандес, който стреля в гредата.

Въпреки това Милан въпреки всичко съумя да стигне до цялостния поврат в 83-ата минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк се възползва от центриране на Алесандро Флоренци и с глава направи резултата 2:1 в интерес на домакините.

Радостта на почитателите по трибуните обаче бе помрачена в самия край, защото Филипо Терачано извърши нарушаване в наказателното поле и по този начин Болоня получи право да извърши дузпа, превърната в гол от Рикардо Орслини, с което той донесе точката за своя отбор.

След този вманиачен мач на " Сан Сиро " Милан остава на 3-ото място в Серия " А " с 46 точки, до момента в който " синьо-червените " са 7-и с 33 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР