Лудогорец излезе с официална декларация на официалния си сайт, с

...
Лудогорец излезе с официална декларация на официалния си сайт, с
Коментари Харесай

Лудогорец: Шепа хулигани опорочиха празника

Лудогорец излезе с публична декларация на формалния си уебсайт, с която сигнализира, че за следващ път " шепа хулигани в гостуващата агитка са хвърляли бомбички и рискови предмети " по време на мача с ЦСКА, с което са заплашили здравето на останалите последователи.

От Лудогорец са на мнение, че страната може да се оправи с този проблем, стига да изиска. " Орлите " споделят, че подкрапят предлагането на притежателя на Левски - Наско Сираков, да няма гостуваща аудитория в рисковите мачове.

Ето какво написа в уеб страницата на клуба:

" До Министъра на Вътрешните работи
господин Калин Стоянов

До Министъра на спорта
господин Георги Глушков

До водачите на политическите партии в бъдещото Народно заседание

До Президента на БФС, гр. София
Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец завоюва своята 13-та поредна купа след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на " Хювефарма Арена ", като хиляди миролюбиви почитатели, измежду които дами и деца, пристигнаха да поддържат обичания си тим. За следващ път обаче празникът бе изопачен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия тим.

Въпросните потрошиха голям брой седалки в бранш " Гости ", като хвърлиха бомбички и други рискови предмети по наши почитатели и служители на реда, с което заплашиха здравето им. Не приказваме въобще за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще би трябвало да се заплатят от управлението на ЦСКА.

Многократно сме алармирали институциите, че от дълго време е пристигнало времето за крути ограничения против футболното безчинство. Лудогорец нееднократно е бил пострадал от експанзията на самозабравили се младежи, които правят закононарушение сякаш подкрепяйки обичания си тим. Наши футболисти и чиновници са ранявани с камъни и бомбички, до момента в който извършват отговорностите си.

По тази причина няколко пъти сме инициирали полемики по отношение на взимане на строги ограничения се цел запазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и гости. Но смяна към момента няма. Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим против това, тъй като експанзията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна акция. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите гласоподаватели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни ограничения и всички, които заплашват живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото – а най-справедливото наказване е затвор или доживотни забрани за посещаване. Останалото е погалване.

Ръководството на ПФК „ Лудогорец “ поддържа предлагането на притежателя на ПФК Левски господин Наско Сираков, който изиска възбрана за гостуващи почитатели при рискови мачове. Мярката е непопулярна, само че нужна.

Ние всички дружно имаме отговорност за опазване здравето, живота и достолепието на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че страната елементарно ще се оправи с шепа гамени стига да изиска.

От управлението на ПФК Лудогорец ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР