Баскония на Коди Милър-Макинтайър се провали в опитите си да

...
Баскония на Коди Милър-Макинтайър се провали в опитите си да
Коментари Харесай

Баскония завърши извън плейофите на Лига Ендеса за първи път от сезон 1994/1995 г.

Баскония на Коди Милър-Макинтайър се провали в опитите си да откри място в плейофите на Лига Ендеса. Американецът с български паспорт и неговите съотборници изгубиха при гостуването си на Реал Мадрид със 106:100 в мач от последния 34-и кръг.

Съставът на Душко Иванович приключи сезона с 18 победи и 16 загуби, с което финишира на десетото място в крайното класиране на испанския хайлайф. По този метод баските пропуснаха да се класират в Топ 8 за първи път от 1994/1995 година насам след въвеждането на сегашния формат на шампионата.

Baskonia MISSED the ACB playoffs for the first time since 1994/95
— BasketNews (@BasketNews_com)

Дебютната част мина под знака на високата ефикасност и след нейния край домакините си издействаха задатък от 2 точки. „ Белите “ откриха метод да останат в ролята на водачи и в хода на втория интервал, с цел да поведат на огромната отмора с 56:47.

Това обаче не спря гостите при подновяването на играта, когато фиксираха 76:76 в края на предпоследния интервал. Интригата бе на дневен ред и на старта на финалната десетка, само че мадридчани още веднъж овладяха самодейността и лишиха своите противници от победа.

Въпреки че този път се включи от аварийна пейка при завръщането си в игра, Милър-Макинтайър изнесе още един стойностен мач с екипа на баските.

Гардът блесна с 23 точки, 3 битки, 12 асистенции и 4 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 4/9 от междинна отдалеченост, 4/6 оттатък дъгата и 3/5 от линията за осъществяване на наказатени удари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР