Отборът на ЦСК записа три победи в Група 1Б от

...
Отборът на ЦСК записа три победи в Група 1Б от
Коментари Харесай

Юлия Иванова: Победите ни дават шанс да погледнем по-нагоре в класирането

Отборът на ЦСК записа три победи в Група 1Б от първия спомагателен шампионат в женското състезание по волейбол на България, който се организира в столичната зала " Христо Ботев ". От този сезон в НВЛ-жени бяха въведени спомагателни шампионати, като задачата е да се изиграят повече срещи. 8-те участника в шампионата се срещат общо три пъти между тях, като извоюваните точки се прибавят към общото класиране.

Волейболистките на " алените " демонстрираха темперамент и увереност, като надиграха Раковски (Димитровград) и Славия с по 3:0 гейма и се постановиха над Левски с 3:2 гейма. С това армейките прекъснаха отрицателна си серия от няколко следващи загуби против " сините " във безконечното дерби. С постигнатите 3 победи те взеха и максимума от шампионата и затвърдиха наличието си в тройката на шампионата, като заемат 3-о място с 8 победи, 2 загуби и 21 точки. Същият актив имат и волейболистките на Левски, само че с 25 точки " сините " заемат 2-а позиция в таблицата. Треньорката на ЦСКА Юлия Иванова изрази удовлетворение от постигнатото, само че в същото време съобщи, че девойките не трябва да имат прекомерно самочувствие. Ето какво сподели още Юлия Иванова за BGvolleyball.com в резюме за първия полусезон:

" Доволни сме от трите победи в спомагателния шампионат в София. Няма по какъв начин да не сме щастливи от триумфа над Левски. Борихме се в този мач до дъно, показахме темперамент и успяхме да надделеем. Като цяло отбелязахме по-колебливо начало в шампионата, само че по-късно влязохме в темп и това се видя точно на този шампионат. Победата над Левски и другите два триумфа ни дават късмет да погледнем по-нагоре в класирането и да се борим за повече. Много е прелестно чувството да можеш да се противопоставиш с цялостна мощ на " сините ". В никакъв случай обаче, триумфът над Левски не би трябвало да дава прекомерно самочувствие на състезателките, тъй като тази победа не е нищо, в случай че не се продължи в същия темп ".

" Като цяло отбелязахме осем победи в шампионата и това е показателно за нашата добра работа през първия полусезон. Този тим е дружно към този момент от две години. Съставът ни е млад, само че имаме доста перспективни девойки, някои от които се надявам да бъдат видяни и от националните селекционери. Трябва да продължим да работим със същото движение. Сега можем да бием, само че по-късно можем да паднем в идващите мачове. Трябва да продължим да демонстрираме неизменност. Само по този начин можем да затвърдим постигнатото и да продължим да надграждаме. Успехите ни дават убеденост в нашите благоприятни условия и ще създадат идващите празници още по-хубави. Но никой не се заблуждава, че ни чака още доста работа и се надяваме да вървим във възходяща линия и през пролетния полусезон ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР