От руското посолство във Великобритания изразиха надежда, че скоро може

...
От руското посолство във Великобритания изразиха надежда, че скоро може
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон иска среща с Борис Джонсън заради Скрипал

От съветското посолство във Англия показаха вяра, че скоро може да бъде проведена среща сред посланика Александър Яковенко и министъра на външните работи на Обединеното кралство Борис Джонсън, предава " Фокус ".
Това заяви в събота прессекретарят на съветското дипломатическо посланичество, отговаряйки на въпрос на публицист за настоящото взаимоотношение с Министерство на външните работи на Англия по отношение на случая в Солсбъри.
„ За страдание, не можем да дадем удовлетворителна оценка на настоящото равнище на съдействие с Форин офис. Очевидно е, че от дълго време е назряла потребността от осъществяване на среща сред посланика Александър Яковенко и външния министър на Англия Борис Джонсън за разискване на целия комплекс двустранни връзки, както и за следствието на случая в Солсбъри. В тази връзка Яковенко насочи персонална нота на Джонсън. Надяваме се на градивен отговор на английската страна и разчитаме тази среща да бъде проведена в най-скоро време “, съобщи прессекретарят.
Припомняме, че на 5 април Яковенко прикани английските управляващи да обезпечат наличието на интернационалните специалисти при изясняването на събитията към случая в Солсбъри, по време на който, съгласно версията на Лондон, е бил токсичен някогашният полковник от Главното разследващо ръководство (ГРУ – военното разузнаване на Русия) Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. Тогава посланикът съобщи, че Москва се стреми към транспарантно следствие на случая и към това в него да вземат участие представители освен на страни от НАТО и Европейски Съюз, само че и от Русия, Индия, Китай, страните от Латинска Америка и Африка. Яковенко обърна внимание на това, че Лондон към този момент по този начин и не е разкрил информация от провежданото следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР